Свързани новини

12.02.2010 13:17

Нойнер: Ще гоня златото още в съботния спринт

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Звездата на германския биатлон Магдаелна Нойнер ще направи всичко по силите си да спечели златото в съботния спринт на Олимпийските игри във Ванкувър, като основните й съпернички за титлата са нейни сънароднички, информира БГНЕС.


Германките доминират в този спорт през последните години, като основната заплаха за тях е лидерката в класирането за Световната купа Хелена Йонсон, която се намира в отлична форма. Кати Вилхелм вече има три златни медала на своя сметка и грабна титлата в спринта през 2002 г., Андреа Хенкел има две титли в Солт Лейк Сити, а Симоне Хаусвалд грабна среброто в спринта на Световния шампионат през 2009 г.
Нойнер заяви с усмивка на лице: "Много съм доволна от подготовката си и от първите си тренировки, така че какво може да се обърка?". Времето в Канада може да изиграе основна роля в съботния спринт, тъй като към Уистлър се е насочила силна буря, а освен това прогнозата намеква за силен сняг. По време на спринта, жените ще се състезават на 7.5 километра, а биатлонистките ще спират на два пъти на огневия рубеж, стреляйки по пет пъти в мишените. Всеки пропуск означава, че състезателката трябва да направи наказателна обиколка от 150 метра. Биатлонистката с най-добро време ще спечели златния медал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Свобода, пътешествие, приключения

Свобода, пътешествие, приключения, какво по-подходящо