Ромен Балмис

Свързани новини

18.10.2023 12:47

Националният треньор по ръгби Ромен Балмис с публична лекция в НБУ

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Пътят на треньора. Да бъдеш лидер по призвание"  е темата на откритата лекция, която треньорът на българския национален отбор по ръгби Ромен Балмис ще представи в Нов български университет на 24 октомври.

45 – годишният французин е приел каузата да върне славата на българското ръгби като своя. Пред студентите и гостите на университета националният селекционер ще разкаже за ценностите на играта и за необходимостта от присъствието й в университетите и училищата. Треньорът ще представи и начина на работа, с който българският отбор се превърна в един от най-успешните спортни колективи в страната! Ромен Балмис е селекционер на националния отбор по ръгби на България от 2017 година. „Заварих момчетата в очакване на това някой да им даде нова насока за развитие. Трябва да подчертая, че те веднага прегърнаха моите идеи и се отдадоха изцяло на нашия проект - с цената на много жертви. Наистина съм много горд с тях!“, споделя треньорът в интервю за в. Сега.

С Ромен Балмис начело, България се изкачи с цели 35 позиции в световната ръгби ранглиста само за три състезателни години. Той работи много упорито за повишаване на самочувствието на ръгбистите и успява да направи не само сплотен, но и много гладен за успехи колектив.

Ромен Балмис ще бъде специален гост в НБУ дни преди мача по ръгби межу отборите на България и Турция.

Какви трудности е срещал по пътя на успеха, как е намерил начин да ги преодолее, какъв е начинът да направиш печеливш екип, как да бъдеш успешен лидер, не само в спорта, но и в живота... Това ще сподели г-н Бламис с университетската общност и гостите на публичната лекция.

Лекцията ще бъде открита от гл.ас. д-р Георги Гочев, и.д. декан на Факултета за базово образование на НБУ. За превода ще се погрижи Васил Върбанов.

Очакваме ви в НБУ на 24 октомври (вторник), 14:00 ч, Корпус 1 - зала 405.

Събитието е част от новата академична ръгби програма на Нов български университет, която се  осъществява от д-р Светлозар Василев и г-н Костадин Дебренлиев, национален състезател и треньор на отбора по ръгби на НБУ.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое