Българският футбол е стигнал критичен кръстопът и се нуждае от промяна. Такова мнение изрази министърът на младежта и спорта (ММС) Димитър Илиев в предаването на Би Ти Ви "Защо, господин министър?".

Свързани новини

19.02.2024 10:12

Министърът на спорта призова за промяна в БФС

Видян 1660 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският футбол е стигнал критичен кръстопът и се нуждае от промяна. Такова мнение изрази министърът на младежта и спорта (ММС) Димитър Илиев в предаването на Би Ти Ви "Защо, господин министър?".

"В момента трябва да вземат решение футболните хора - дали да тръгнат нагоре, или да продължат да се спускат надолу. През март месец те няма да правят избор на лица, а на бъдеще. Моят апел към тях е да мислят и да изберат хора, които да ги поведат напред, така че отново да имаме самочувствието на малка, но футболна държава", каза Илиев.

На 15 март ще се проведе конгрес на Българския футболен съюз (БФС), на който ще се избира нов президент.

Според Илиев дългогодишно управление не води до нищо добро. През ноември 2023 г. Борислав Михайлов, който оглавяваше БФС 17 години, подаде оставка.

"Прекалено много години управление не води до нищо добро. Впиване на властта в една институция не води до нищо добро. За мен е време за промяна - млади и енергични хора да влязат с идеи и визия как да развият футбола. Иначе нищо добро не ни чака", добави министърът.

Той изрази надежда скоро да започне реконструкцията на стадион "Българска армия" и коментира рекордният бюджет за спортните федерации за 2024 г.

"Ние изсипахме рекордно голям бюджет на федерациите. Тук, естествено, не можем да правим връзка между средствата и медалите. Очаквам добро представяне на нашите олимпийци в Париж. Федерацията по вдигане на тежести не получи средства, защото има задължения към НАП. В момента, в който те ги изчистят или сключат споразумение, веднага ще получат финансиране. Бюджетът е заделен и няма кой да им го вземе."

Снимка: bTV



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.02.2024 00:45

    Охлюв смотан и инфантилен, който бръсне тебе за слива, путьо!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак