Свързани новини

16.06.2021 15:22

Михайлов продължава да не бъде вписан като президент на БФС

Видян 1126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борислав Михайлов продължава да не бъдее вписан като президент на БФС в Агенцията по вписванията, две седмици след съдебното решение, което допусна това. Към днешна дата в регистъра като представляващ БФС още си е посочен Михаил Касабов, който е и.д. президент от оставката на Михайлов през октомври 2019 г. и е вписан на 12 ноември 2019 г. Този статут не е променян оттогава.


Причината в забавянето на вписването е срокът, който Софийският градски съд (СГС) допусна за обжалване на решението от  1 юни, с което бе отменен отказът от 5 май да се впише отново Борислав Михайлов като президент на БФС. До момента няма знак дали е пусната такава жалба. Във вторник  бившият национал Димитър Бербатов, който е и кандидат за президент на футболния съюз призова Агенцията да обжалва. Той го стори в отворено писмо до президента Румен Радев, правосъдния министър Янаки Стоилов и Агенцията по вписванията.


"Считаме, че сега е абсолютно необходимо Агенцията по вписвания да обжалва решението на съдия Вълков в съответствие с константната си практика и с оглед най-добра защита на нарушения според нас обществен интерес от спорното съдебно решение за отмяна на отказа за вписване на Борислав Михайлов като президент на БФС", пише в писмото.


В него има и интересно твърдение - че въпросният съдия Вълков (б.р. който разреши Михайлов да бъде вписан като президент на БФС) се е произнесъл и по жалбата на Любослав Пенев срещу решенията на конгреса на БФС от 16 февруари 2018 г. Решението отново е било в полза на футболния съюз.


В писмото си Бербатов сезира и за сплашване на клубовете да не се подписват за предрсрочен конгрес, а и възпрепятстване на предизборната кампания на опозицията. Посочено е и, че една от водещите фигури в екипа на Бербатов - Петър Величков, не е допускан до заседания на Изпълкома на БФС, чийто член е. Според опозицията това възпрепятстване е неправомерно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог