Меси направи серия от хипнотизиращи изпълнения по време на триумфалната кампания на Аржентина за Световното първенство. Гениалният номер 10 беше истински талисман за Аржентина в Катар, като вкара седем гола – включително в онази незабравима финална победа над Франция, както и направи три асистенти по време на турнира.

Свързани новини

28.02.2023 11:16

Меси спечели наградата The Best на ФИФА

Видян 5711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лионел Меси спечели наградата The Best за 2022 г., връчвана от Световната футболна федерация (ФИФА). Той изпревари съотборника си в ПСЖ Килиан Мбапе, а Карим Бензема остана трети. Нападателят на Реал Мадрид, който е действащ носител на Златната топка дори не присъстваше на церемонията в Париж.


С победата си Меси прекъсва серията на Роберт Левандовски, който спечели приза през 2020 и 2021 г. Призът му беше връчен след световната титла на Аржентина, като Меси беше избран за №1 на турнира в Катар.


"За мен е огромно удоволствие да съм тук, да съм номиниран с Килиан и Бензема.


Това е специална вечер. Да спечеля наградата значи много и няма как да не благодаря на всички мои съотборници, на Скалони. Всеки един от тях заслужава тази награда, защото ми помогнаха да сбъдна мечтата си", каза Меси при награждаването.


Това е втори приз на ФИФА за Меси, който спечели и през 2019 г. С по два са още Левандовски и Кристиано Роналдо, а един има Лука Модрич (2018 г.).
Очаквано за треньор №1 беше избран Лионел Скалони, който изведе Аржентина до световната титла.


С това не се изчерпаха призовете за шампионите, след като Емилиано Мартинес беше избран за най-добър вратар.


Специалната награда Пушкаш за най-красив гол спечели Марчин Олекси. Футболистът стана известен с гола си със задна ножица, който отбеляза по време на Световното първенство за хора с ампутирани крайници.


В идеалния отбор на годината попаднаха Тибо Куртоа, Жоао Кансело, Върджил ван Дайк, Ашраф Хакими, Каземиро, Кевин Де Бройне, Лука Модрич, Карим Бензема, Ерлинг Холанд, Килиан Мбапе и Меси.
Призът за №1 при дамите за втора поредна година взе звездата на Барселона Алексия Путеяс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион