Свързани новини

15.09.2021 13:01

Лукойл се оттегли от българския баскетбол

Видян 1808 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от най-големите петролни компании у нас Лукойл се оттегля окончателно от българския баскетбол, съобщи треньорът на баскетболния Левски ЛУКойл Тити Папазов.
„Факт е, договорът с ЛУКойл изтече, много вероятно е да не бъде подновен".
Това обяви треньорът на баскетболния Левски 2014 Константин Папазов след тежката загуба с 56:96 от украинския Прометей в квалификациите за шампионската лига, заради която столичният тим отпадна от надпреварата след само един мач.
Признанието на Папазов, който е и член на Надзорния съвет на футболния Левски, маркира края на продължилото 20 години присъствие на петролната компания в българския баскетбол.
То започна с навлизане в Академик (Сф), чието седалище бе изместено в Правец, откъдето е предишният шеф на компанията у нас Валентин Златев (той окончателно бе освободен през септември 2020 г.). Още в първия си сезон в елита ЛУКойл Академик завърши като вицешампион, изгубил финалната сери ясрещу Ямболгаз (2002 г.). След това обаче, с наливането на много пари за силни баскетболисти, тимът се превърна в хегемон и спечели 11 поредни титли (2003-13), към които добави после още три (2015-17).
След което, по средата на сезон 2017/18 ЛУКойл се прехвърли изненадващо в основания от Папазов през лятото на 2015 г. "Левски 2014" (автентичният БК Левски продължи своята дейност със свит бюджет и само при подрастващите, използвайки залата на стадион Георги Аспарухов).
И Левски ЛУКойл се превърна в новия хегемон, като стана шампион два пъти в три сезона (през 2019-а титлата взе Балкан, а през 2020-а не бе обявен първенец заради ковид пандемията).
Сега петролната компания се оттегля и от Левски 2014 и така вече няма отбор, на който да дава пари
Папазов счете за необходимо да поясни също така , че той си е президент на клуба, докато бившият национал Тодор Стойков, който бе директор, всъщност е бил представител на ЛУКойл.
"Имам усещане от водените разговори, може би трябва да съберем повече компании като спонсор, а не тежестта да пада върху един. Вярвам, че ще намерим верния път. Лично за себе си съм поставил края на месеца като срок", завърши откровенията си Папазов.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху