Легендарният френски айкидо майстор шихан Кристиан Тисие ще проведе семинар в София. Събитието ще се състои от 12 до 14 май в Националния айкидо център на ул. Никола Габровски №1 в Национална спортна база Дианабад

Свързани новини

11.05.2023 17:42

Легендарен айкидо майстор със семинар в София

Видян 4335 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легендарният френски айкидо майстор шихан Кристиан Тисие ще проведе семинар в София. Събитието ще се състои от 12 до 14 май в Националния айкидо център на ул. Никола Габровски №1 в Националната спортна база Дианабад.

За семинара ще пристигне и президентът на Световната федерация по айкидо Вилко Врисман. Планирана е среща с ръководството на Националната спортна академия Васил Левски, на която ще се обсъдят съвременните тенденции за модерно провеждане на тренировъчен процес по айкидо.

„За нас пристигането на шихан Тисие е огромна чест. То е и доказателство за правилния път, по който върви българското айкидо. Цялата ни общност очаква с нетърпение да се докосне до неговото майсторство. Убеден съм, че тези няколко дни ще са изключително ползотворни за развитието на айкидо у нас“, каза председателят на Българската айкидо федерация Пламен Юруков.

Кристиан Тисие е роден през 1951 г. в Париж (Франция). Той е един от най-известните европейски учители по айкидо и единственият европеец, носител на 8 дан, който получава през 2016 г. Сред учителите, които са го вдъхновили са Сейго Ямагучи, Кисабуро Осава и вторият дошу Кишомару Уешиба. Докато живее в Токио той тренира също кенджуцу (най-общото име на всички техники за работа с катана, изучавани и предавани от поколение на поколение бойци в средновековна Япония) и кикбокс. В богатата си биография е работил като модел и преподавател по френски език в Токио.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво