10.10.2018 13:10

Кралев с ключови срещи за домакинството на Зимните младежки олимпийски игри

Видян 1265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе няколко ключови срещи във връзка с подготвянето на кандидатурата на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024-а година. Родната делегация в Буенос Айрес (б.р. където в момента се провеждат Летните младежки олимпийски игри) проведе едночасова среща с техническия екип на Международния олимпийски комитет (МОК), който ще ни помага при кандидатсването за домакинство на този спортен форум. На срещата освен министъра на младежта и спорта присъстваха президентът на БОК Стефка Костадинова, вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и директорът на дирекция Европейски програми, проекти и международно сътрудничество към ММС Виктория Славкова. След срещата Кралев и Костадинова бяха приети лично от президента на МОК – Томас Бах, където разговорите около евентуалното домакинство на София на Зимни младежки олимпийски игри продължиха.


Спортният министър проведе също така срещи с с генералния директор на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента на МОК проф. Угюр Ерденер. От проведените до момента срещи и разговори в Буенос Айрес станаха ясни две неща: Бюджетът за оперативните разходи за провеждането на игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро. Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК.


„Мисля, че мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024”, заяви след визитата си в Буенос Айрес министър Кралев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към