Кот д'Ивоар спечели Купата на африканските нации.
12.02.2024 11:16

Кот д'Ивоар триумфира с Купата на Африка след обрат срещу Нигерия

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кот д'Ивоар спечели Купата на африканските нации. На финала в Абиджан домакините на турнира стигнаха до обрат с 2:1 срещу Нигерия.

За "слоновете" това е трети триумф в Купата на африканските нации след 1992 и 2015 г., като тимът се изравни именно с Нигерия във вечната ранглиста. Кот д'Ивоар стана първият домакин, който печели турнира, след Египет през 2006.

Успехът на домакините е още по-впечатляващ, тъй като те едва излязоха от групата си, където завършиха на трето място след Екваториална Гвинея и Нигерия. Кот д'Ивоар продължи на осминафиналите като четвъртия най-добър отбор сред завършилите на трето място в групите си. Федерацията уволни селекционера Жан-Луи Гасе по време на турнира, а на негово място беше застана временният наставник Емерс Фае. В елиминациите тимът победи предишния шампион Сенегал с дузпи на осминафиналите, Мали с 2:1 след продължения на четвъртфиналите и Демократична република Конго с 1:0 на полуфиналите.

Кот д'Ивоар имаше предимство през първото полувреме и отправи няколко удара, но така и не успя да стигне до сериозен шанс за гол. В 38-ата минута обаче Нигерия поведе. Капитанът Уилиям Трост-Еконг се разписа с глава след центриране от корнер. Това беше третият му гол в тазгодишното издание на турнира и общо четвърти в кариерата, с което той стана най-резултатният защитник в историята на Купата на африканските нации.

След почивката Кот д'Ивоар продължаваше да натиска, а Нигерия предимно се защитаваше. В 62-ата минута Франк Кесие изравни резултата след удар с глава. Домакините създадоха още няколко положения. В 81-ата минута Себастиан Алер вкара победния гол, след като отклони топката след центриране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци