Свързани новини

29.12.2021 10:47

Карлос Насар бе определен за най-добър щангист през годината

Видян 1732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световният шампион и европейски вицешампион за мъже Карлос Насар бе определен за най-добър щангист в класацията на Българска федерация по вдигане на тежести. 17-годишният талант изуми с представянето си на шампионата на планетата в Ташкент, където освен, че грабна безапелационно титлата, счупи световните рекорди в изтласкването за юноши, младежи и мъже в кат. 81 кг.  Насар получи приза лично от президента на БФВТ Ариф Маджид, който поздрави призьорите и техните треньори по време на традиционното новогодишно тържество за обявяване на най-добрите.

Българските щанги изпращат една от най-успешните си години през новия век. През 2021-ва те имат две пети места на олимпиадата в Токио, един световен и три европейски шампиони за мъже и жени, плюс още 5 медала от тези първенства, първо място отборно при мъжете в Европа, злато и сребро от световното за младежи, злато и бронз на ЕП до 15 и 17 г., два пъти сребро и два пъти бронз на ЕП до 21 и 23 г. Това са отличия и класирания само в двубоите, а с движенията общо медалите на България през годината са над 30.

Подгласник на Насар е европейският шампион за мъже от Москва Ангел Русев, световен шампион в изтласкването и бронзов медалист в двубоя от първенство в Ташкент в кат. 55 кг. На трето място се нареди Христо Христов – пети на олимпиадата в Токио, също европейски вицешампион за мъже в кат. 109 кг в Москва, световен шампион за младежи до 20 г. г в Ташкент и четвърти на световното за мъже в Ташкент в кат. 109 кг.

В класацията следват:

4. Надежда Мей-Нгуен - европейска шампионка за жени в кат. 45 кг в Москва, европейска вицешампионка за девойки до 23 г. в кат. 49 кг в Рованиеми;
5. Стилян Гроздев - европейски шампион за мъже в кат. 61 кг в Москва;
6. Валентин Генчев - бронз на европейското за мъже в Москва, сребро на европейското до 23 г. в Рованиеми и пети на световното първенство за мъже в Ташкент кат. 67 кг;
7. Божидар Андреев - пети на олимпиадата в Токио, бронз в изхвърлянето на европейското за мъже в Москва в кат. 73 кг;
8. Ивана Петрова – европейска вицешампионка за жени в кат. 45 кг от Москва;
9. Васил Маринов - световен вицешампион за младежи до 20 г. в Ташкент и шести на световното за мъже в Ташкент в кат. 102 кг;
10. Давид Фишеров - сребро в изтласкването на европейското за мъже в кат. 102 кг в Москва.

При треньорите приза за № 1 през годината заслужи Илиян Илиев, наставник на Карлос Насар. Негови подгласници са Живко Николов, Кръстина и Радослав Атанасови, Пламен Братойчев, Станимир Колев и Стоян Стоянов. За особен принос към щангите бяха отличени д-р Кирил Панайотов и Ариф Маджид, спасили с лични средства участието на националните ни щангисти на световното първенство в Ташкент този месец.

По време на церемонията старши треньорът на националите Иван Иванов и генералният секретар на федерацията доц. Димитър Димитров благодариха на всички, допринесли за успехите и най-вече на треньорите и специалистите по центровете. Тържеството завърши с обща снимка на призьорите и пожелания за още по-успешна 2022 година.


Източник: БНР


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.