Свързани новини

14.06.2013 11:30

Ивет Лалова е кралица на 100 и 200 метра в Европа

Видян 1682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ивет Лалова затвърди славата си на най-бърза европейка, след като снощи спечели бягането на 100 метра на Диамантената лига в Осло (Норвегия) с личен резултат за сезона.


Ивет направи много силно бягане и финишира за 11.04 секунди, с което излезе под №1 в европейската ранглиста за сезона, както и под №8 в световната такава.


Зад себе си българката остави голямата фаворитка Мюриел Ауре (Кот д'Ивоар) - 11.05 сек, а на трето място завърши досегашната лидерка в Европа на 100 метра - украинката Мария Риемиен, която даде време с 3 стотни по-слабо от това на Лалова - 11.07 сек.


Риеминен, която е европейска шампионка на 200 метра от Хелзинки 2012, и Лалова започнаха да се преследват още от началото на сезона. Първо Ивет поведе парада с резултат 11.13 сек, но малко след това украинката записа 11.06 сек и оглави ранглистата. Със страхотното си бягане в Осло обаче Ивет отново е номер 1 в Европа.


Освен че си върна лидерското място в бягането на 100 метра на Стария континент, засега Ивет Лалова държи и първата позиция в европейската ранглиста на 200 метра с резултат 22,78 секунди, поставен на Диамантената лига в Рим преди няколко дни, когато българката завоюва трето място във Вечния град.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,