Юрген Клоп реши да напусне Ливърпул в края на сезона, обявиха в официално съобщение мърсисайдци.

Свързани новини

26.01.2024 12:50

Юрген Клоп обяви, че напуска Ливърпул след края на сезона

Видян 2495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Юрген Клоп реши да напусне Ливърпул в края на сезона, обявиха в официално съобщение мърсисайдци. Мениджърът на "червените" ще бъде едва до края на кампанията, след което ще си тръгне от "Анфийлд".

"Ще напусна клуба в края на сезона. Мога да разбера, че е шокиращо за много хора в този момент, когато го чуете. Мога да го обясня или поне да опитам. Обичам всичко, свързано с този клуб, както и с града, и нашите фенове. Уверен съм в решението си. Свършва ми енергията. Нямам проблем, знам го от известно време, че ще трябва да го обявя в някакъв момент. Добре съм, знам, че не мога да върша работата отново, отново и отново. След всички тези годинии времето прекарано заедно, след всичко преживяно респектът расте към вас. Дължа ви истината и това е тя", заяви Клоп в официално съобщение за Ливърпул.

Юрген Клоп е най-успешният треньор на Ливърпул на нашето съвремие. Той спечели всичко с мърсисайдци - триумфира в Купата на Лигата, Фа Къп, Висшата Лига, Шампионската лига, както и в Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа. За мнозина фенове германският специалист остава най-великият треньор, когото са гледали начело на тима.

Клоп създаде ера в Ливърпул, а неговата връзка с феновете е изключително силна. За клуба предстои да намери заместник на именития специалист, а германецът завинаги ще остане част от "червените" фенове и история.

„В един идеален свят не бих казал на никого нищо до края на сезон, бих спечелил всичко и след това бих се сбогувал. Това обаче не е възможно. В света, в който живеем, не е възможно да пазим такива неща в тайна. Може би е изненада, че успяхме да го запазим в тайна досега. Има толкова много неща, които са повлияни от него, особено в личен план. Хората от моя екип трябва да знаят отрано – и особено клубът, който трябва да планира нещата. Никой не знае какво ще случи в бъдеще, но основата е добра. Този отбор е добър. Ако преди 10 години бяхте помолили по-младата ми версия да поеме този отбор, щях да премина през тухлена стена, за да го направя. За съжаление, върша тази работа от 24 години и идва момент, в който имаш нужда да погледнеш какъв е животът всъщност, защото не знам. Просто не знам И трябва да разбера преди да е станало твърде късно за мен. Трябва да опитам. Когато подписах новия договор, което не бе толкова отдавна, бях на върха на щастието. Единственото нещо, което не знаех и подцених, беше фактът, че моят източник на енергия не е безкраен, защото никога не съм имал този проблем. И когато разбрах това, тогава трябваше да кажа на хората. Това е, което дължа на всички вас. Ако сега ме попитате дали ще работя някога като мениджър отново, бих казал „не“. Но очевидно не знам как ще се чувствам, защото никога не съм бил в такава ситуация. Това, което знам със сигурност, е, че никога, никога няма да управлявам друг клуб в Англия освен Ливърпул. Това не е възможно. Разбира се, познавам себе си, не мога просто да седя. Може би ще намеря нещо друго за правене. Но няма да водя клубен или национален отбор поне една година. Това не е възможно, не мога и не искам. Това е всичко", заяви Клоп в обширно интервю, публикувано на сайта на Ливърпул.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Не е от съвсем лесните дни

Не е от съвсем лесните дни, все пак вторник е рязък по