Юнайтед е на загуба над 1 млрд. евро

Свързани новини

08.02.2022 15:22

Юнайтед е на загуба над 1 млрд. евро от трансфери в последните 10 години

Видян 892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Манчестър Юнайтед е клубът, който има най-голяма разлика по отношение похарчени пари за трансфери спрямо възвръщаемост. Това показва проучване на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory), което обхваща период 10 години.


 


От 2012 г. насам червените дяволи са на минус 1,075 милиарда евро.



В този период клубът е купил нови футболисти за 1,545 млрд., а в същото време е успял да направи продажби за само 470 милиона.



Клубът от Олд Трафорд направи някои много големи сделки в този период. През 2016 г. Юнайтед счупи рекорда на Висшата лига, купувайки Пол Погба за 89,5 милиона паунда, а сега може да отчете огромна загуба, тъй като договорът на футболиста изтича.



Други двама футболисти, купени за големи суми - Антони Марсиал (36 млн. паунда) и Дони ван де Беек (40 млн.), бяха отдадени под наем.



На второ място в тази класация попада Манчестър Сити, като при гражданите разликата от покупки спрямо продажби е 984 млн. евро. Клубът е купил нови играчи за 1,699 милиарда, а продадените са на стойност 715 млн. евро.


 


ПСЖ е на трета позиция с минус 941 милиона евро. След парижани е Барселона, който е купил играчи за 1,630 милиарда и продал за 980 млн. (разлика от 650 милиона евро). Каталунците се намират във финансова криза в последната година, която не им позволява да харчат големи суми.


 


За разлика от останалите три тима в класацията Манчестър Юнайтед няма и толкова успехи през цитирания период. Последната титла на червените дяволи беше спечелена през 2013 г., а останалите клубове успяват да генерират приходи от трофеите си.




















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв