Крайно време е вече да бъде пуснат на пазара телевизор, който да дава възможността човек да гледа мачовете без коментар, ако пожелае, а на когото му харесва да страда - да се чувства спокоен със "спомагателен", както се казваше навремето, анализ от някой "корифей"

Свързани новини

19.12.2022 15:06

Искаме тв с мачове без коментар

Видян 5318 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Крайно време е вече да бъде пуснат на пазара телевизор, който да дава възможността човек да гледа мачовете без коментар, ако пожелае, а на когото му харесва да страда - да се чувства спокоен със "спомагателен", както се казваше навремето, анализ от някой "корифей". Или поне някоя телевизия да се сети да го предава просто звук от стадиона и толкова. Ако има спешно инфо, да върви бягащ надпис по екрана.

За да нямаме повече принудата да гледаме футбол в нежеланата компания на "това, което имаме като коментатори". Даже Никола Ибришимов, който се водеше най-добър до финала на Световното първенство, преживя някаква вътрешна драма и след 70-ата минута от редовното време на този точно мач не беше на себе си. Обяви Франция за "народ от победители", Дешан за гений, изпусна цял гол за Аржентина в продълженията - мина му покрай очите, докато ни изнасяше лекции по нАучен футболизъм, преразказ на изнесени сказки 3 седмици по-рано, за които всички знаем, при това както той самият ги е разбрал.

Сега технически. Засякохме в първото продължение на мача, хем финал на Световно първенство, че 13 минути и 24 секунди от общо 15-те Ибришимов не забеляза какво се случва на терена, докато пропагандира великата и несъстояла се френска футболна революция. Драгият зрител дори усети колко неприятно му стана от крайния резултат, който си беше напълно логичен. Защото връзките стигат само донякъде, но в крайна сметка, както коментаторът сам каза, но преди да знае какво ще стане след дузпите, Господ решава. По справедливост, бихме добавили ние.

Ако беше коментатор на Френската национална телевизия, пак не би било достойно - а спортът е чист е достойнство преди всичко, но би било разбираемо. Но като коментатор на Българската национална телевизия просто беше длъжен да остави пристрастията си вкъщи, понеже публиката му не беше само от франкофони най-меко казано. Нито пък бе съставена от членовете на неговото семейство, които са длъжни да го търпят.  Ние не сме, още повече, когато плащаме сметката.

Не му стигна и това самоунижение, което той явно не осъзнава, ами нашият човек даже при награждаването продължи с кривата линия и направи забележка на Меси, че бил прибързал да целува купата, след като взе приза за най-добър футболист, което той направи бързо, закачливо и на майтап. Защо да е прибързал - ами той вече я беше спечелил тая купа?! От Ибришимов, който очевидно още не е разбрал какво работи ли трябваше да поиска разрешение един от малкото хора на света, който със сигурност знае какво работи, но и го прави гениално. И на когото Дейвид Бекъм - какво ли разбира и той в сравнение с наш Никола, даде след мача титлата Крал в нарочен пост, придружен с характерни и трогателни снимки. Самият Бекъм.

И тъй като, както казахме още в началото, Ибришимов се води най-добрият ни коментатор в момента, би било чудесно или телевизията, или телевизорите да ни дадат право не на глас, а на слух - ако искаме да гледаме мачовете без коментар, а ако някой много желае - да си го слуша. Или пък да привлекат само Валери Божинов да коментира: тогава поне ще бъде забавно. Пък и рейтингът е гарантиран.


 Борис Ангелов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 жалка работа 22.12.2022 13:06

    Толкова са смешни коментаторчетата, а си мислят, че са много оригинални и интересни....

  • 005 Anonimen 21.12.2022 19:40

    Чували сме,че минутките по телевизията струват доста пари.Питам,от кои пари се плащат десетките часове т.н.коментарийни студия???

  • 004 Anonimen 20.12.2022 16:41

    така е, може с часове да гледаш някое спортно предаване и коментаторът да не си направи труда да каже основни неща- колко е резултатът, къде се играе, кой играе, има ли българи участници, основно ни залива с клюки за този или онзи играч

  • 003 хамалин 20.12.2022 09:45

    българският език на коментаторите на футбола е направо шизофренен> чува се само> оооопоненти,вече няма противник> или комуникира> няма да чуете,че някой я подава топката,че си взаимодействат и т.н. езиковато им майчино богаство е бедно до немай къде. сега не ми се пише подробно и за кръглия овал и за какви ли не тъпотии

  • 002 Изявление от Клуба на презадоволените българските пенсионери с минимални пенсии 19.12.2022 22:09

    С две ръце гласувам за това чудесно предложение. Може да се изключва звука на телевизора ) пробвал съм го ), за да не чуваме изключително досадното и почти винаги пристрастено към единя от двата отбора плампане на нашите кютуци-коментатори. Но така пък ще се загуби омайния звук от стадиона и шума, и ще се лишим от звуковия фон, който вдига публиката и голяма част от удоволствието на мача изчезва.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион