С успеха си испанецът стана деветият най-млад тенисист в историята, който влиза в челната десетка, от въвеждането на световната ранглиста през 1973 г. Направи го на 18 години, 11 месеца и 20 дни

Свързани новини

26.04.2022 15:44

Имам големи мечти: Карлос Алкарас

Видян 1098 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Искам да съм номер едно в света, да съм шампион в Големия шлем, носител на олимпийски медали. Имам големи мечти." Това заяви тийнейджърът Карлос Алкарас, който спечели тенис турнира в Барселона. С успеха си испанецът стана деветият най-млад тенисист в историята, който влиза в челната десетка, от въвеждането на световната ранглиста през 1973 г. Направи го на 18 години, 11 месеца и 20 дни.


 



"Винаги съм бил нормално момче. Не се плаша от славата, няма да се променя като човек. Щастлив съм, като знам, че на 18 години съм в топ 10. А да го направя на същата възраст като моя идол Рафа (Надал) е впечатляващо", каза Алкарас.


 



Съвпаденията между двамата са доста. Надал влиза за пръв път в десетката на същата дата - 25 април (през 2005 г.) и също след спечелване на турнира в Барселона. Тогава Надал е на 18 години и 10 месеца.


 



Алкарас прави забележителен сезон, като 23 победи в 26 мача от началото на годината го отведоха до три титли - Рио де Жанейро, Маями и Барселона (той продължава пълната си успеваемост във финали в турнири на АТП, като в края на 2021 г. спечели и в Умаг, Хърватия).


 



"Нямам никакви ограничения. Искам да продължа да играя на нивото, на което съм и мисля, че ако продължа по този начин, ще имам много възможности да се изкачвам. Искам да продължа да се наслаждавам на корта", каза Алкарас, като добави, че се надява това да не е таванът му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за