Свързани новини

06.10.2014 17:08

Гришо смаза Истомин на старта в Шанхай

Видян 1315 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист започна повече от успешно участието си в турнира в Шанхай от серията Мастърс. В първия етап на състезанието противник на талантливия хасковлия бе узбекистанеца Денис Истомин. Гришо спечели безапелационно двубоя с 2:0 (6:3, 6:3), а 51-ият в Световната ранглиста узбек с нищо не показа, че може да затрудни Димитров. Във втория кръг Григор най-вероятно ще се изправи срещу големия си враг Кей Нишикори.


За Гришо, който миналата седмица достигна до четвъртфиналите на турнира в Пекин,  е от изключителна важност да продължи максимално напред в Шанхай. Хасковлията  гони място в Топ 8 на най-добрите тенисисти за сезона, с което ще си гарантира участие на финална на Мастърс в Лондон в края на годината. В момента 23-годишният хасковлия е 11-и с 3405 точки и изостава с 335 точки от канадеца Милош Раонич, който  заема последното място, даващо право на участие в турнира.


Родният тенисист запазва и десетата си позиция в световната ранглиста, която бе оповестена вчера. Гришо остана с актив от 3710 точки. Лидер в класацията на АТР продължава да бъде шампионът от Уимбълдън Новак Джокович (Сърбия) с 12150 точки. Втори победителят на Ролан Гарос Рафаел Надал (Испания) с 8455 точки, а на трето място е Роджър Федерер (Швейцария) със 8170 точки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.