Свързани новини

11.12.2014 16:38

Григор Димитров грабна Спортен Икар за постижение на годината

Видян 1610 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е носител на Спортен Икар за постижение на 2014 година от Фондация Български спорт. Димитров завърши под номер 11 в световната ранглиста и изпраща най-успешния сезон в кариерата си. Специално жури от спортни специалисти и общественици присъди най-престижната награда на тенисиста.  


Фондация Български спорт за 23-и път определи победителите и в останалите категории. За отбор на годината е избран ансамбълът по художествена гимнастика, спечелил световната титла в многобоя от шампионата в Измир. За впечатляващо представяне приза за 2014 година заслужи алпинистът Боян Петров, който е първият българин, изкачил три 8-хилядника в една година.


За най-проспериращ млад спортист е определен 18-годишният боксьор Благой Найденов - олимпийски и световен шампион за младежи. За достойно представяне са отличени сноубордистката Александра Жекова (5-о място на Зимната Олимпиада в Сочи), борецът Александър Костадинов (европейски шампион в кат. 59 кг), щангистът Иван Марков (европейски шампион и световен вицешампион в кат. 85 кг), Станимира Петрова (световна шампионка по бокс в кат. 54 кг), Гергана Баръмова (два златни медала, бронз и второ място отборно на европейското първенство по бадминтон).


Многократната световна и европейска шампионка по борба Станка Златева е отличена за Шампионско дълголетие. Награда за феърплей се присъжда на Мерлин Арнаудова заради толерантно и етично поведение след дисквалификация на европейското първенство по лека атлетика за ветерани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху