Свързани новини

26.03.2020 09:47

Футболен мач ли донесе COVID-19 в Бергамо?

Видян 1564 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Може ли един футболен мач да е в основата на скоростното разпространение на заразата от Ковид-19 в Италия? 3500 са жертвите в Бергамо – града, който понесе най-тежкия удар от пандемията. Според част от жителите му – причината е футболен мач в Милано, който събра място над 40 000 души, предава Bgonair.bg.


 


Датата е 19 февруари, стадион "Арена Джузепе Меаца" в Милано, мач от осминафиналите на Шампионска лига. Двубоят е между италианския "Аталанта" и испанския "Валенсия". Именно за срещата над 40 000 фенове на Аталанта пътуват до Милано, за да гледат мача.


 


 


На стадиона има и 2000 привърженици на противниковия отбор, а метрото е претъпкано с хора. Според експерти именно тази среща може да се окаже нулевата, откъдето тръгва заразата. Според статистиката дни след футболната среща е регистриран първият случай на заразен с Ковид-19 в Бергамо. Седмица след Шампионската лига броят на заболелите достига 117.


 


Кметът на Бергамо изрази съмнения, че това може да е причината за разпространението на смъртоносната зараза на Ботуша.


 


"През тази вечер имаше 40 000 жители на Бергамо, които отидоха, групи, в бара и е ясно, че онази вечер имаше възможност за силно разпространение на вируса, но аз не мисля, че това наистина беше отправна точка на всичко.  Според мен искрата се е случила в болница в Алцано. Един ден пациент пристигна с пневмония, която за съжаление я беше хванал на друго място. И този пациент остава в контакт с други пациенти, които след това заразиха лекари, медицински сестри и именно там се роди огнището. Това ми се струва най-достоверното обяснение на проблема, възникнал в Бергамо", смята кметът на Бергамо Джорджо Гори.


 


На 10 март “Валенсия” и “Аталанта” изиграха реванша в испанския град, но без публика и журналисти. И във “Валенсия” започнаха случаите на коронавирус. 6 дни по-късно от испанския отбор обявиха, че 35 % от футболистите и всички длъжностни лица около тях вече са с положителни проби.


 


 


 


Снимка: Getty Images




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

В днешния последен априлски ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. В днешния последен априлски ден и в навечерието на