26.03.2018 14:22

Фуркад: Забранете терапевтичните изключения

Видян 1138 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Носителят на Световната купа в биатлона и трикратен златен медалист от зимните олимпийски игри в Пьонгчанг Мартен Фуркад се обяви твърдо против използването на популярните терапевтични изключения в спорта. Както е известно голяма част от спортистите (б.р. по-специално в зимните дисциплини и колоезденето) използват напълно легално забранени вещества под маската на тези терапевтични изключения. Те симулират различни по вид болести и заболявания (б.р. най-често астма и диабет), за да могат да получават разрешено допинг. Според Фуркад те трябва да бъдат забранени, защото правилата в спорта са за всички и не е честно някои атлети да се облагодетелстват, симулирайки хронични заболявания. Французинът добави, че евентуалната забрана на  терапевтичните изключения не би била честна към тези, които действително страдат от диабет и астма, но в настоящия момент никой не знае дали въпросните спортисти наистина са болни, защото това е лекарска тайна.


"Искам да знам какви забранени препарати употребява моят конкурент и защо го прави. За съжаление това не се казва", обяви Фуркад.


"Обикновените хора като мен не разбираме от медицина. Именно затова искам всички изключения да бъдат премахнати, завърши френския биатлонист. Повод за тази реакция на легендарния състезател са твърде многото хронично болни биатлонисти (б.р. в най-голяма степен норвежци), вземащи лекарства за астма. Въпросните медикаменти увеличават обема на белите дробове и подобряват издръжливостта, което е изключително важно в зимните спортове.   Припомняме, че в Пьонгчанг норвежките спортисти дойдоха с цели 6000 дози лекарства срещу коварното заболяване.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за