Свързани новини

21.12.2021 14:15

Финансирането на Берое рязко ще секне

Видян 1892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Футболен клуб "Берое" е изправен пред тежка финансова криза, след като бе лишен от основния си източник на финансиране, пише Сега. От 2011 г. насам, по решение на тогавашния премиер Бойко Борисов, клубът се издържа почти на 100% от "държавното дружество "ТЕЦ Марица-изток 2".


След като кабинетът на Борисов бе сменен, служебното правителство даде индикации, че възнамерява да прекрати издръжката на "Берое".


Днес новият министър на енергетиката Александър Николов потвърди, че решението за прекратяването на финансирането на старозагорския отбор е необратимо.


"Много дълго време, много дълго време ТЕЦ 2 беше използван за субсидиране на футболен клуб. Доста футболни клубове минаха през това да намират съвсем нормални търговски решения за функционирането си. Няма каквато и да е причина, нито каквато и да е пазарна или финансова логика, едно от дружествата в най-тежко финансово състояние да подпамага спортен, футболен клуб или какъвто и да е друг тип социална дейност, когато финансовите му резултати не го позволяват. Дори това да продължи да се случва, то не трябва да се случва под министерство на енергетиката, а ако се наложи подобна стъпка, да се кординира с министерство на спорта. Индиректно към нас и към екипа достигнаха слухове, че това нещо ще доведе до сериозно сътресение от социален характер в конкретния град (б.ред. - Стара Загора). Бих искал да кажа, че българското население не е длъжно да прави подобен тип разходи, под формата, на което и да е енергийно дружество под шапката на БЕХ. Стъпките, които са предприети от страна на БЕХ за премахване на този разход ще бъдат следвани", коментира министър Николов.


По информация на "Сега" в "Берое" са уведомени още през миналата седмица за предстоящото спиране на финансите. В момента ръководството на клуба търси начини да осигури бюджета поне до края на сезон 2021/22.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -