14.09.2015 17:30

ФИФА отнема 15 точки от актива на ЦСКА

Видян 1167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната футболна централа е разпоредила на БФС да отнеме 15 точки от актива на ЦСКА заради задълженията на клуба от Борисовата градина, стана ясно вчера на специална пресконференция по повод бъдещето на армейския клуб.


Българският футболен съюз е задължен да изпълни нареждането на ФИФА, тъй като то идва от Дисциплинарната комисия към световната централа и е в резултат на множеството дългове на червените към различни кредитори.


„БФС като член на ФИФА е длъжен да изпрати доказателства на Централата за изпълнение на решението. Ако това решение не бъде изпълнено, ще последва санкция за българския футбол. Тя е ясна и категорична - всички национални отбори на България ще бъдат извадени от международните състезания“, обясни Борис Станков от международния отдел на родния съюз.


Също така има реална опасност ЦСКА да не играе официални мачове до лятото на 2016 година. Причината е, че ако червените бъдат извадени от В група, няма как да отидат в областните дивизии по средата на шампионата.


„БФС е единствено длъжен да изпрати доказателства, че това решение е изпълнено. Ако това не бъде направено пред ФИФА се открива ново производство, с което се изважда отборът в по-долна дивизия. Отборът има право да се състезава в по-долната група, но не преустановява задължението му към изплащане на дълговете“, коментира изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.


„Изпратено е писмо с молба за отлагане на процедурите и от БФС е изпратено придружаващо писмо, с което е разяснено, че тече процедура по обявяване на несъстоятелност и изчакваме отговор в близките дни. Общата задлъжнялост на клуба надхвърля 23 милиона лева“, допълни Попов.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.