Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо подписа нов двугодишен договор с екипа на Астън Мартин, който ще го задържи в тима до края на сезон 2026.

Свързани новини

12.04.2024 12:19

Фернандо Алонсо остава в тима на Астън Мартин до 2026 година

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо подписа нов двугодишен договор с екипа на Астън Мартин, който ще го задържи в тима до края на сезон 2026.

Пред официалните профили на отбора в социалните мрежи испанският пилот беше лаконичен относно удължаването на споразумението си: "Тук съм, за да остана", заяви той.

В същото време шефът на Астън Мартин Майк Крак пък изрази задоволството си, че Алонсо ще продължи да кара за британския екип и през следващите две кампании.
    
"Осигуряването бъдещето на Фернандо с отбора в дългосрочен план е фантастична новина. През последните 18 месеца изградихме силна работна връзка. Споделяме една и съща решимост проектът ни да успее. През последните няколко месеца поддържахме постоянен диалог. Фернандо удържа на думата си: Когато реши, че иска да продължи да се състезава, говори първо с нас. Той демонстрира, че вярва в нас. Ние вярваме в него", коментира Крак.

"Фернандо иска да успее. Кара по-добре от всякога. Формата му е по-добра от всякога и е напълно отдаден на това да превърне Астън Мартин в конкурентоспособна сила. Това дългогодишно споразумение ще ни отведе и до 2026 г., когато започваме партньорството си за задвижващи системи с Хонда", допълни люксембургският инженер.

Новината, че Фернандо Алонсо ще продължи да се състезава за Астън Мартин слага край на спекулациите, че той може да седне в болида на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън в Мерцедес от догодина, когато британецът премине във Ферари.

Освен това новият договор на испанеца означава, че той ще продължи да кара във Формула 1 поне докато навърши 45 години, a 2026 година ще отбележи и точно четвърт век от неговия дебют в спорта, който идва през 2001 година с вече несъществуващия отбор на Минарди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,