Джокович

Свързани новини

11.06.2023 19:45

Джокович триумфира в Париж и стана №1 в историята

Видян 4809 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новак Джокович спечели рекордна 23-та титла от Големия шлем, след като триумфира на Ролан Гарос. На финала в Париж сърбинът не даде никакви шансове на Каспер Рууд 7:6 (1), 6:3, 6:3, като срещата продължи 3 часа и 13 минути.


Джокович излезе начело по спечелени титли в Шлема, изпреварвайки Рафаел Надал (22). Испанецът, който е 14-кратен победител в Париж, не защитаваше титлата си от миналата година поради контузия.


Рууд игра втория си пореден финал на Ролан Гарос, но както и през миналата година, загуби тежко. Сърбинът и Рууд се срещнаха за пети път, като Джокович запази перфектния си баланс. Норвежецът дори няма спечелен сет срещу съперника си.
Джокович взе участие в своя 34-ти финал от Големия шлем. Той се изравни по този показател с Крис Евърт, която има 34 изиграни при жените. Никой друг в мъжките турнири не е достигал до толкова мачове за титла.


За трети път в кариерата си Джокович печели Купата на мускетарите в Париж след 2016 и 2021 г. Общо в кариерата си сърбинът има 94 титли. С това постижение той е първият, който печели поне по три пъти всеки от турнирите от Шлема. Джокович има 10 титли от Australian Open, седем от Уимбълдън и три от US Open. Ноле вече има спечелени общо 510 млн. долара от наградни фондове, като в това число влизат и приходите извън тениса. На 36 години и 20 дни, той става най-възрастният шампион в историята на Ролан Гарос.


"Благодаря за специалното отношение към мен и неповторимата атмосфера. За мен е невероятна привилегия да споделя този момент с вас. Едва ли е съвпадение, че това се случи точно тук, в Париж, защото това за мен винаги е бил най-трудният турнир за печелене. Изключително съм горд и доволен. Понеже моите деца са тук, искам да отправя послание към всички млади хора по света - не спирайте да мечтаете, аз имах  само мечтата един ден да спечеля Уимбълдън и да стана №1 в света. Накрая искам да кажа, че ако искаш по-добро бъдеще, трябва да го създадеш. Всичко е в твоите ръце”, каза Джокович, на фотото със своето семейство.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Месията 12.06.2023 08:37

    Ноле чупи рекорди в тениса и доказва кой е номер 1, въпреки всички забрани и ограничения, които му налагат евроатлантическите джендъри!!! Ноле е абсолютно недостижим и като човек и като тенисист!!! ЧЕСТИТИТО БРАТО !!!

  • 001 Отче Ваш 12.06.2023 08:34

    Няма как да стане някой велик, ако ТОЙ действително не е такъв, като Ноле !!! Тениса е проста игра- играят двама, насам-натам, натам-насам, насам-натам, а накрая побеждава Джокович !!! А Ноле е абсолютно недостижим и като човек и като тенисист!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл