Свързани новини

11.09.2023 02:09

Джокович би Медведев: 24-та титла от Шлема за най-големия

Видян 3906 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сърбинът Новак Джокович победи Даниил Медведев от Русия в истински спектакъл на финала на откритото първенство на САЩ - US Open. Резултатът от 3 на 0 сета изобщо не предава атмосферата на невероятно оспорвания мач със смайващи разигравания и точки, които имаха съспенса и продължителността на геймове, особено във втората част, която се оказа ключът за развръзката на трилъра. След него Джокович се върна като No 1 в света и яко се откъсна от Алкарас по точки с 3000.


В първия сет доминацият беше безспорна и го затвори с 3:6. Във втория руснакът се съвзе, но не успя да вземе тайбрека. В третия Джоко повтори успеха си с 3:6 и не остави съмнение кой е най-големият.


Титлата е рекордна в историята на мъжкия тенис. 24-та от Големия шлем за него. Той изравнява и абсолютния рекорд, след като вече е до Маргарет Корт. Австралийката, която се състезава между 1960 и 1977 г. има 24 отличия от Шлема. Победата беше още по-важна, защото Джокович преди имаше забрана да играе на турнира в САЩ, заради опозицията си срещу ковид-ваксините.


"Очевидно е, че това означава много за мен. Наистина изживявам детската си мечта. Да влезеш в историята на този спорт е нещо наистина забележително, трудно е да се опишат думите. Имах детска мечта, когато бях на седем, осем години, исках да стана най-добрият играч в света", каза Джокович след края на срещата.


На 36 години Джокович става и най-възрастният победител на Откритото първенство на САЩ за мъже в Откритата ера.


За Ноле титлата е четвърта в US Open след тези през 2011, 2015 и 2018 г. Това е третото отличие от Шлема за него през този сезон след Australian Open и Ролан Гарос. Сърбинът игра финал и на Уимбълдън, но беше победен от Карлос Алкарас.


"В крайна сметка един ден ще напусна тениса - след около 23, 24 години", пошегува се Джокович. "Дотогава предполагам, че ще ме виждате малко повече. В момента не поставям никаква цифра в съзнанието си за това колко Шлема искам да спечеля".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,