ПСЖ се спаси от домакинска загуба в Шампионската лига

Свързани новини

29.11.2023 15:04

Дузпа в добавеното време спаси ПСЖ от загуба в ШЛ

Видян 3010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПСЖ се спаси от домакинска загуба в Шампионската лига, след като завърши 1:1 с Нюкасъл в мач от предпоследния кръг в груповата фаза. Двата тима се срещнаха на Парк де Пренс в Париж. Английският тим беше близо до това да надвие за втори път този съперник, както го направи и през октомври.


Александър Исак вкара за Нюкасъл в 24-ата минута на срещата. Той се разписа при добавка след лоша намеса на вратаря Джанлуиджи Донарума. В целия двубой ПСЖ доминираше  и отправи общо 30 удара, от тях обаче само шест точни. Френският тим се отчете с много пропуски, включително и на голямата си звезда Килиан Мбапе.


Все пак нападателят спаси отбора си, като вкара от дузпа в добавеното време. Тя беше отсъдена при спорни обстоятелства, като топката рикошира от тялото на защитника Валентино Ливраменто и след това се отби в ръката му. Съдията Шимон Марчиняк беше изпратен да гледа повторение и назначи дузпата.


В другия мач от групата Борусия (Дортмунд) победи Милан с 3:1 като гост. Оливие Жиру пропусна дузпа за домакините още в шестата минута, а в десетата от друг наказателен удар Марко Ройс реализира за Дортмунд. В 37-ата минута Самуел Чуквуезе изравни за Милан. През втората част Борусия стигна до нови два гола с попадения на Джейми Биноу-Гитънс в 59-ата и Карим Адейеми в 69-ата минута.
Кръг преди края Борусия Дортмунд е водач в група F с 10 т., следван от ПСЖ със 7, Нюкасъл и Милан имат по пет. В последния кръг Дортмунд приема ПСЖ, а Нюкасъл е домакин на Милан.


В група Н Барселона победи Порто с 2:1 и си осигури преминаване към фазата на директните елиминации за пръв път от три години.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху