Най-добрият български боксьор на професионалния ринг Кубрат Пулев очаква в най-скоро време да проведе мач за световната титла.

Свързани новини

01.02.2024 11:12

До края на март трябва да имам мач за световната титла на WBA: Кубрат Пулев

Видян 2057 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български боксьор на професионалния ринг Кубрат Пулев очаква в най-скоро време да проведе мач за световната титла.Той говори пред медиите по време на церемонията за награждаване на най-добрите спортисти на Обединени спортни клубове ЦСКА. По думите му двубоят, който се очаква да бъде за "регулярната" титла на WBA, трябва да се проведе до края на месец март.

"Очаквам да играя мач за световната титла на WBA. Това е най-важното нещо в момента. Срещата би трябвало да се проведе до 30 март, но би могло това време да се удължи", коментира Кубрат Пулев.

Коланът е притежание на родения в Бейрут германец Махмуд Чар. Абсолютен шампион на асоциацията е Александър Усик.

Украинецът държи още титлите на WBO и IBF, a на 17 февруари предстои да се изправи срещу британеца Тайсън Фюри, който е шампион на WBC в директен сблъсък за званието абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория.

"Всичката любов на българите се връща, след като съм я показал. Тя циркулира и винаги я оценявам. Дойдох да дам кураж и сили на тези момчета и момичета, които ще бъдат бъдещи шампиони на България. Малките неща помагат и са решаващи", каза още Кобрата.

"Господ изпитва всеки един от нас колко силно желае това, което иска да направи. Няма невъзможни неща. Дава ми се шанс отново за трети път да се боря да световна титла. Природата изпитва всеки един от нас.
 
Опитвам се с примера си да покажа на младите, които ще са бъдещи шампиони. Вярвам, че ще успея. Няма начин да няма начин, това е моето мото. Въпросът е да го открием", завърши Пулев.

Припомняме, че преди няколко месеца WBA реши, че регулярната титла ще бъде анулирана и организира обединителен мач между носителя към онзи момент Даниел Дюбоа и Усик.

Междувременно Чар, който придоби титлата през 2017 г., но я загуби 4 години по-късно, заради неактивност, обжалва и съдът му възстанови правата му на шампион.

Срещу името на германеца от сирийски произход стоят 34 победи, а срещу това на Кобрата - 30.

Последният мач на Пулев на професионалния ринг бе през декември 2023 г., когато победи по точки Анжей Вавжик на гала вечер в Коста Меса. 42-годишният Кубрат се би за титлите в тежка категория два пъти, но загуби от Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Чар от своя страна е в серия от 6 поредни победи и идва след победа с нокаут над Нури Сефери. Битката им се проведе през декември 2022 г. в Германия. Махмуд печели 20 от срещите си с нокаут и 3 пъти пада с нокаут.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат