14.02.2017 15:02

Близо 2 милиона лева ни струва турнирът в София

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 2 милиона лева са общите разходи по организацията на тенис турнира в София, платени от страната ни.


 Държавата, чрез Министерството на младежта и спорта, е осигурила целия награден фонд на турнира в размер  на 1 милион лева. Парите са отпуснати като целеви средства по програмата за домакинства на големи спортни състезания.


Допълнително към разходите по организацията попадат хонорарите на най-големите звезди в турнира. Обичайната практика е водещите играчи да бъдат привличани за участие с шестцифрени суми в евро. Най-големите имена, които взеха участие в София, са №9 в света Доминик Тийм, финалистът Давид Гофен и родният ас Григор Димитров.  Хонорарът за участие на българина, който е размер на 150 хиляди евро е платен именно от Министерството на младежта и спорта, за да може хасковлията да играе пред родните фенове.  Освен всичко това държавата дава по 150 хиляди лева на година на Димитров за така наречената олимпийска подготовка, макар резултатите му на Игрите да са незадоволителни.


Интересен е фактът, че зала Арена Армеец, както и помощната зала са отдадени напълно безплатно на организаторите. Наемът на съоръженията струва 15 хиляди лева на ден, но не е получен нито лев за ползването им. Това прави още 150 хиляди лева разходи от страна на държавата. Най-скандалното в случая е че главният организатор на турнира турската фирма Гаранти Коза е получила всички приходи от билети за състезанието.  Тенис мачовете в София бяха наблюдавани от общо над 55 хиляди зрители за всичките дни от надпреварата. Грубо пресметнато приходите от билети са на стойност от над 3 милиона лева и отново няма нито лев за държавата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв