Румънката е шампионка от Ролан Гарос през 2018 г. и Уимбълдън през 2019 г. Тя има общо 24 титли от Женската тенис асоциация (WTA), две от които през този сезон в Мелбърн и Торонто, а в момента е девета в света.

Свързани новини

24.10.2022 10:48

Бившата водачка в световната ранглиста Симона Халеп е хваната с допинг

Видян 1884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившата водачка в световната ранглиста по тенис Симона Халеп е със спрени състезателни права. Румънката е дала положителна проба за допинг.


От дисциплинарната комисия на международната федерация (ITF) обявиха, че двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем обявиха, че в тялото ѝ е открито забраненото вещество роксадустат. Тестът е направен по време на US Open през септември. И двете проби са потвърдили наличието на веществото, което е в забранителния списък на Световната антидопингова агенция от тази година.


Роксадустат е лекарство против анемия и представлява инхибитор, който увеличава ендогенното производство на еритропоетин и стимулира производството на хемоглобин и червени кръвни клетки, пише БТА.


Румънката определи, че това е най-големият шок в живота ѝ. "Никога в кариерата не ми е минавало през ума да мамя по какъвто и да е начин, защото това е против ценностите, в които съм възпитана. Изправена пред такава несправедлива ситуация, се чувствам объркана и предадена. Ще се боря докрай, за да докажа, че никога не съм вземала умишлено забранени субстанции и вярвам, че истината ще излезе наяве", каза Халеп.


Румънката е шампионка от Ролан Гарос през 2018 г. и Уимбълдън през 2019 г. Тя има общо 24 титли от Женската тенис асоциация (WTA), две от които през този сезон в Мелбърн и Торонто, а в момента е девета в света.
Халеп се възстановява от операция на носа, на която се подложи в средата на септември след US Open заради затруднения с дишането.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което