Свързани новини

22.03.2021 10:50

Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-успешните български футболисти Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз на конгреса през юни, съобщава 24 часа.


Досега се смяташе, че бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед ще бъде в екипа на досегашния член на изпълкома Петър Величков. Двамата остават заедно, но този път един от най-добрите футболисти на България за всички времена е решил да мине напред, пише изданието.


Очаква се Бербатов да получи подкрепата на други знакови фигури на българския футбол като бившия капитан на националния отбор и някогашен негов съотборник в ЦСКА Стилиян Петров, който публично е заявявал, че той ще е удачен избор за президент на БФС.


Футболният съюз от години е раздиран от скандали и в момента се управлява от изпълняващ длъжността. Това е Михаил Касабов, след като през октомври 2019 г., след 14 години начело на организацията, оставка подаде президентът Борислав Михайлов. Заради пандемията от коронавирус, през миналата година не се състоя извънредното заседание за избор на ново ръководство. Такова трябва да има на 25 юни. То обаче ще се проведе при условие, че дотогава бъдат променени настоящите противоепидемични мерки, според които не се допуска провеждането на подобни масови събития на закрито.


На този етап само двама души са изявили официално намерението си да се борят за президентския пост в БФС - президентът на Марица Пловдив Христо Христов и бившият президент на Нефтохимик Христо Порточанов. В медийното пространство се говори, че Левски също ще издигне свой кандидат - адвокат Иво Ивков, сега СКАНДАЛЕН  член на ЦИК, който е син на легендата на сините Кирил Ивков. Сред въртените имена е и това на дългогодишния вицепрезидент на БФС Емил Костадинов, припомня БГНЕС.


Бербатов прекрати активната си футболна кариера на 19 септември 2019 г. и още тогава заяви, че иска реформи в българския футбол загатвайки, че ще се кандидатира за президент на БФС. В момента Бербо е помощник треньор на Етър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката