Свързани новини

20.02.2012 14:54

Банско роди нов Терминатор в ските

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сензацията в Световната купа по алпийски ски през сезона Марсел Хиршер записа двоен триумф в Банско. 22-годишният австриец стана №1 в Зимната столица на Балканите във втори пореден ден, след като онзи ден триумфира и в гигантския слалом, а вчера – в слалома. След двете си победи феноменът от Залцбург, който е сънародник на някогашното ски величие Херман Майер-Херминатора и на истинския Терминатор в киното Арнолд Шварценегер, се доближи на 18 точки зад лидера в генералното класиране за Големия кристален глобус Ивица Костелич (Хърв), който е с контузия


Хиршер беше най-бърз в първия манш вчера и след четвърто време във втория си осигури успеха с общо време 1:52,64 минути.


Второто място със силно каране във второто спускане по трасето записа друг австриец - Марио Мат. Той трябваше да е на подиума след слалом в Банско във втора поредна година, след като миналата спечели състезанието, но вчера беше дисквалифициран. Така второто си място запази Андре Мирер (Швейцария). Трети се нареди Стефано Грос (Италия). Голямото разочарование е за Феликс Нойройтер (Германия), който беше трети сутринта и имаше шанс за атака на първото място, но отпадна още на старта.


Четирима българи участваха в състезанието, но караха само в първия манш. Георги Георгиев даде най-добро време и се нареди на 43-о място, Деян Тодоров е 46-и. Стефан Присадов и Никола Чонгаров не финишираха.


В генералното класиране за Световната купа начело остава Ивица Костелич с 1043 точки. Хиршер спечели 200 в Банско и се доближи до него с 1925 точки. на Третото място е другата сензация през сезона Беат Фойц с 973 точки. Швейцарецът обаче предпочита скоростните дисциплини и не дойде за състезанията в България. Костелич води и в битата за Малкия кристален глобус в слалома. Асът има 595 точки, следват Хиршер с 560 и Андре Мирер с 424.


С победите си в Банско Хиршер спечели 64 000 евро и получи чисто нов апартамент в луксозния Пирин Голф & Кънтри Клуб за 120 000 евро за успеха си в първия ден. По принцип победителят и от слалома трябва да получи имот в Пирин Голф.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което