Даниел Ангелов поздрави състезателките от националния отбор на България по тенис за девойки до 18 години, който спечели приза за номер 1 на месец август за завоюваната европейска титла в тази възраст във Франция

Свързани новини

02.11.2022 16:15

Българската федерация по тенис се цели в участие в новия турнир Юнайтед Къп

Видян 3647 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската федерация по тенис проучва възможността да организира нов голям турнир в страната по подобие на Sofia Open или две надпревари от веригата Чалънджър през следващата година. Това обяви спортният директор на централата Даниел Ангелов, който добави, че България има добри шансове за включването в новия отборен турнир за мъже и жени - Юнайтед Къп.


“Имаме добри шансове за участие в новия вариант на Хопман Къп с Григор Димитров и Виктория Томова. Много се надяваме да имаме такъв отбор, защото това би било голям престиж. Амбицията ни е и отново да има голям форум в нашата държава. Проучват се възможностите за провеждане на два турнира от сериите Чалънджър или състезание от ранга на Sofia Open. В момента сондираме вариантите и проучваме възможностите“, коментира Ангелов.
Ангелов информира, че вече са направени постъпки към Министерството на младежта и спорта за увеличаване на бюджета на федерацията по тенис. „Аз лично съм позитивно настроен за нашите очаквания. Ние имаме очи да искаме увеличението заради постиженията, които отбелязват нашите тенисисти“, допълни той.


Даниел Ангелов поздрави състезателките от националния отбор на България по тенис за девойки до 18 години, който спечели приза за номер 1 на месец август за завоюваната европейска титла в тази възраст във Франция. Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова, заедно с капитана на тима Михаил Атанасов заслужиха 11 гласа във вота на спортните редакции и изпревариха националния ансамбъл по художествена гимнастика, който получи 7 и футболния Лудогорец, който събра 4 гласа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв