Мъжкият национален отбор на България по баскетбол записа една от най-великите победи в своята история, след като надигра световния шампион Германия с 67:62 в зала Арена Ботевград в двубой от квалификациите за ЕвроБаскет 2025.

Свързани новини

26.02.2024 10:35

България победи световния шампион по баскетбол Германия

Видян 1638 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол записа една от най-великите победи в своята история, след като надигра световния шампион Германия с 67:62 в зала Арена Ботевград в двубой от квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Шест години след великата победа над Франция, лъвовете сразиха още една голяма сила в световния баскетбол. Успехът е ключов за амбициите на България за класиране за шампионата догодина, тъй като Бундестима е големият фаворит в групата, в която са още тимовете на Черна гора и Швеция.

Така момчетата на Росен Барчовски вече разполагат с баланс от 1-1 срещу името си в група D, като същият е активът на Германия. Както е известно, в първите си мачове българите отстъпиха пред шведите със 70:84, а германците надиграха категорично черногорците с 85:61.

За сравнение от двубоя с Швеция преди три дни, днес българският отбор игра страхотно в защита и лимитира до най-висока възможна степен своя съперник. Момчетата на Барчовски проявиха характер, след като губеха с двуцифрена разлика в началните минути. Германците не успяха да покажат офанзивната си мощ, която демонстрираха срещу Черна гора, и днес се пропукаха в редица ключови моменти.

Натурализираният американец Коди Милър-Макинтайър беше най-полезен с 20 точки, пет борби и четири асистенции. Христо Захариев добави 15 т., а Георги Боянов 11. За Германия Оскар Да Силва завърши с 15 т. и 12 борби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог