Свързани новини

11.01.2021 12:01

Антъни Иванов победи олимпийски шампион

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската звезда в плуването Антъни Иванов направи отличен старт на 2021 г., макар и не в официално състезание с международен характер. Той участва във вътрешните гонки на Университета "Вирджиния Тех" в САЩ, където учи и тренира от близо 2 години, пишат Gong.bg.


В една от гонките - на 200 ярда бътерфлай (традицията повелява дистанциите на тези състезания да са в ярдове, а не метри), Антъни победи Джоузеф Скулинг, който е олимпийски шампион на 100 м бътерфлай от олимпийските игри Рио 2016. Тогава плувецът от Сингапур сензационно би в дисциплината Майкъл Фелпс.


Сега обаче завърши втори, а българинът първи стигна финала с време от 1:43.71 мин. Това не бе най-добро постижение на Антъни в дистанцията, но се приближава до личния му рекорд от шампионата на Щатите за 2020-а.


Двамата се включиха и в нещо като реванш на 100 ярда бътерфлай, където първи стана Скулинг, а Иванов финишира втори, отстъпвайки само с 48 стотни от олимпийския шампион.


Двамата със сингапуреца се познават от известно време и нерядко тренират заедно, като наставникът на Антъни в университетския отбор - Серхио Лопес, е бил личен треньор на Скулинг преди време.


Българинът участва и на щафета, а спечели и гонката на 1000 ярда свободен стил, като там даде персонално най-доброто си време в кариерата за такава дистанция - 9:04.87 мин.


След седмица на "Вирджиния Тех" предстои друго традиционно състезание - това срещу плувците на другия местен университет във Вирджиния. Антъни ще участва и там, а след това програмата му става не по-малко натоварена със състезания през годината, като кулминацията ще е Олимпиадата в Токио. 21-годишният българин взе квота за игрите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец