Антъни Джошуа победи Джърмейн Франклин по точки в Лондон в първия си мач след реванша с Александър Усик. Бившият световен шампион контролираше двубоя, но не успя да нокаутира съперника си, както се канеше.

Свързани новини

03.04.2023 10:00

Антъни Джошуа се върна на победния път

Видян 2619 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Антъни Джошуа победи Джърмейн Франклин по точки в Лондон в първия си мач след реванша с Александър Усик. Бившият световен шампион контролираше двубоя, но не успя да нокаутира съперника си, както се канеше. Двама от съдиите дадоха победа със 117:111 за Джошуа, а третият отсъди 118:111.
Джошуа започна мача добре и контролираше първите два рунда с левия си прав. В третия Франклин отговори с няколко удара. Джошуа предпочиташе да се боксира от далечна дистанция. Бившият шампион вкара силен десен прав, като опита и атаки с ъперкът, но рядко влизаше в близка дистанция.


В следващите рундове Джошуа контролираше мача с левия си прав. Франклин успя да направи няколко атаки. Американецът се държеше, въпреки че понесе няколко тежки удара. В 10-ия рунд Джошуа беше точен с няколко крошета и ъперкъта, а в началото на 11-ия успя и със силен удар в тялото. Франклин опитваше да отговори, но рядко успяваше. В последния рунд Джошуа опита да завърши мача с нокаут, но Франклин издържа, въпреки че отново получи няколко тежки удара. След последния гонг двамата боксьори се сдърпаха, а треньорите им трябваше да ги разделят.
Джошуа вече има 25 победи (22 с нокаут) и 3 загуби в кариерата си. За Франклин това беше второ поредно поражение в кариерата, като той има и 21 успеха.


"Имах възможности за нокаут, но той беше подготвен. Трябваше да го нокаутирам, но какво да кажа сега? Мачът приключи, гледам към следващия. Исках да го нокаутирам, но след 15 години никой няма да помни този мач", каза Джошуа в интервюто на ринга.
Попитан кого иска да срещне, той посочи Тайсън Фюри. Двамата преговаряха за мач през декември, но не се разбраха. Впоследствие Фюри не успя да стигне до споразумение и с Александър Усик.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.