Американката Ша'Кари Ричардсън спечели титлата в спринта на 100 метра при жените на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща (Унгария). Ричардсън триумфира с най-добър личен резултат и рекорд на шампионатите от 10.65 секунди, а второто място остана за представителката на Ямайка Шерика Джаксън с 10.72 секунди.

Свързани новини

22.08.2023 09:34

Американка взе златото на 100 м на световното по лека атлетика

Видян 2430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американката Ша'Кари Ричардсън спечели титлата в спринта на 100 метра при жените на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща (Унгария). Ричардсън триумфира с най-добър личен резултат и рекорд на шампионатите от 10.65 секунди, а второто място остана за представителката на Ямайка Шерика Джаксън с 10.72 секунди.

Бронзовото отличие стана притежание на друга спринтьорка от Ямайка 36-годишната Шели-Ан Фрейзър-Прайс с 10.77 секунди, което бе нейно най-добро постижение за сезона.

Ричардсън бе трета в своята полуфинална серия с 10.84 секунди, но успя да се класира за финалното бягане по време. Американката, която пропусна Олимпиадата в Токио заради положителен тест за марихуана и не успя да се класира за Световното първенство през миналата година, шокира фаворитките от Ямайка след изключително силни финални метри. Седем от деветте финалистки на 100 метра бягаха под 11 секунди.

Световният рекордьор в зала Юг Фабрис Занго от Буркина Фасо спечели титлата в тройния скок при мъжете в Будапеща. Златото е първо в историята на страната от шампионати на планетата по лека атлетика. Фаворитът Джейдън Хиберт от Ямайка, световен шампион при юношите, отпадна от надпреварата. 18-годишният Хиберт, който държи най-добрия резултат в света за сезона - 17.87 метра се контузи при първия си опит и се оттегли от състезанието.

30-годишният Занго, втори в световната ранглиста, скочи 17.64 метра при петия от шестте си опита, изпреварвайки кубинеца Ласаро Мартинес, който заслужи сребърния медал със 17.41 метра, въпреки че направи фаул в три от опитите си. Бронзът остана за друг кубинец Кристиан Наполес със 17.40 метра, негово най-добро лично постижение.

Юг Фабрис Занго, който донесе на Буркина Фасо първи олимпийски медал с бронза си от Токио, е сребърен медалист от Световното първенства през 2022-а и трети през 2019-а.

Американецът Грант Холоуей спечели третата поредна световна титла в бягането на 110 метра с препятствия при мъжете. 25-годишният Холоуей, сребърен медалист от Игрите в Токио, завоюва златото в в Будапеща с най-добрия си резултат за сезона – 12.96 секунди.

Той остави зад себе си олимпийския шампион от последната Олимпиада и бронзов медалист от Игрите в Лондон през 2012 година Хансле Парчмънт от Ямайка с 13.07 и друг американец Даниел Робъртс, който завърши за 13.09 секунди.

Титлата в хвърлянето на диск при мъжете спечели олимпийският шампион от Токио Даниел Стол (Швеция) с рекорд на първенствата от 71.46 метра. За него златният медал е втори от Световни първенства след този от 2019-а в Доха. Среброто грабна шампионът от 2022-а Кристиян Чех от Словения със 70.02 метра, а бронзът стана притежание на 20-годишния литовец Миколас Алекна с резултат 68.85 метра.


Източник: БНР


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да