12-а поредна победа в Индиън Уелс и 13-а титла на ниво АТР – това са само част от постиженията на Карлос Алкарас, който за втора поредна година триумфира с трофея в Калифорния.

Свързани новини

18.03.2024 10:26

Алкарас защити титлата си в Индиън Уелс

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12-а поредна победа в Индиън Уелс и 13-а титла на ниво АТР – това са само част от постиженията на Карлос Алкарас, който за втора поредна година триумфира с трофея в Калифорния.

След колебливото начало в мача за титлата, Карлитос повиши оборотите, за да стигне до крайното 7-6(5), 6-1 за час и 41 минути игра срещу Даниил Медведев. В хода на мача той реализира 24 уинъра срещу само 11 на съперника, като бе по-ефективен и на първи, и на втори сервис. Испанецът реализира три от десетте си възможности за пробив, спрямо един пробив от два шанса за Медведев.

„Това означава много. Имах контузия в глезена в седмицата преди началото на турнира. С всеки изминал мач се чувствах все по-добре. Това ми дава огромно самочувствие преди турнира в Маями“ – каза шампионът, за когото това е пета титла на ниво Мастърс 1000 от шест изиграни финала. За сравнение – единствено Рафаел Надал (9) има повече трофеи от тази категория преди да навърши 21 години. На този етап Новак Джокович има 4 титли.

Карлитос стартира турнира след само  6 победи и 3 загуби през 2024-а и с много съмнения по отношение на състоянието на контузения си глезен. В крайна сметка обаче, две седмици по-късно той достигна до нов трофей на турнира, който мнозина считат за „петия Голям шлем“.

Финалът бе повторение на мача за титлата през 2023-а, когато отново Алкарас бе победител след 6-3, 6-2. Той вече има предимство от 5-3 в преките мачове с Медведев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите