Алберт Попов в Пекин

Свързани новини

16.02.2022 10:02

Алберт Попов завърши девети на слалома в Пекин

Видян 1136 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Алберт Попов се класира на девето място в слалома на олимпийските игри в Пекин. Българският скиор направи два добри манша на трасето и завърши със секунда зад победителя Клеман Ноел от Франция.


 


Класирането на Попов е най-доброто за българските ски от шестите места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.


 


Резултатът на Попов е и най-добрият за България дотук на игрите в Пекин.



Попов затвърди добрата си форма на игрите в Пекин, като беше 17-и в гигантския слалом преди няколко дин. При дебюта си в Пьонгчанг преди четири години той не успя да завърши в слалома, където рискуваше много.




В първия манш Попов беше девети на само 70 стотни зад лидера Йоханес Щролц. При второто си спускане българинът нямаше скорост в горната част на трасето, където загуби около половин секунда, а към края се движеше добре, но не успя да спечели позиции.



И в двата манша трасето беше коварно, като не позволи на много скиори да завършат. От 88 стартирали само 52-мафинишираха в първия манш и си осигуриха още едно спускане.



България имаше двама представители в Топ 20 след първия манш, като отлично спускане направи и Камен Златков. Той беше 20-и, въпреки че стартира с №38. Българинът започна добре и във втория манш, но пропусна врата в средната част на трасето, която влезе между ските му.


 



Златният медал отиде в Клеман Ноел от Франция, който успя да се спусне за под 50 секунди и така измести от първото място лидера след първия манш Йоханес Щролц. Австриецът, който е шампион от комбинацията, остана втори. Бронзовото отличие е за Себастиан Фос-Солевааг от Норвегия.



 Снимка: БОК, Йордан Петков



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни