Предишното най-добро постижение на Алберт бе 28-о място в същата дисциплина от олимпийския му дебют в Пьончан преди четири години

Свързани новини

13.02.2022 19:02

Алберт Попов: 17-и в Пекин

Видян 1027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Алберт Попов започна по добър начин участието си на олимпийските игри в Пекин, влизайки в Топ 20 в гигантския слалом. Българският скиор завърши на 17-о място преди старта в коронната му дисциплина слалом. Олимпийската титла спечели швейцарецът Марко Одермат.


 


Пистата в Пекин се оказа много трудна и редица големи имена отпаднаха, сред тях Лукас Бротен, Мануел Фелер, вторият от първия манш Щефан Бренщайнер и др. Първият манш се проведе при силен снеговалеж, а това забави началото на второто спускане. Попов стартира с 53-и номер и завърши 27-и в първия манш.



При второто спускане българинът беше сред най-добрите, като даде седмо време, а това му позволи да се изкачи с десет позиции.



Класирането на Попов е рекордно за България в гигантския слалом на олимпийски игри. Дотук най-добрият резултат беше на Петър Попангелов от игрите в Сараево през 1984 г., когато завърши 21-и.



В кариерата си в Световната купа българският скиор няма успехи в тази дисциплина и нито едно участие във втори манш. На световни първенства Попов има 30-о и 29-о място в гигантския слалом през 2017 и 2019 г.
Преди 4 години в Пьонгчанг българинът завърши на 28-о място в дисциплината.



"Условията в първия манш бяха много тежки, трудно е и с толкова заден номер да направиш нещо повече. При второто спускане времето просветна, пистата беше отлично почистена и нещата се получиха. Доволен съм от карането си, независимо от мястото, това ти дава увереност", коментира българският скиор пред БНТ.



"Изненадан съм от карането си в гигантския слалом, откакто съм тук, се пуснах два пъти на тренировка за гигантски. Наблегнах повече на моята дисциплина слалома. Пистата за него е доста лесна, но това няма да направи състезанието по-леко, защото на такива трасета разликите са много малки. Пожелавам си късмет, аз ще дам всичко от себе си", добави Попов.








 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби