Брад Пит

Свързани новини

07.06.2023 11:30

Вътре в портфолиото с недвижими имоти на Брад Пит

Видян 1424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сред многобройните постижения на Брад Пит - седем номинации за "Оскар", успешен винен бранд, титлата "Най-сексапилен жив мъж" - е и способността му да инвестира в истински трофейни имоти. Актьорът от "Имало едно време... в Холивуд" и преди е говорил за афинитета си към архитектурата и интериорния дизайн, като през 2004 г. казва пред Опра Уинфри: "Обичам архитектурата да е огромно произведение на изкуството, в което можеш да бъдеш. Вярвам, че тя извисява душата ти и влияе на начина ти на мислене."


В края на 2012 г. той си сътрудничи за колекция с производителя на мебели Франк Поларо, а през 2020 г. разказва документален филм за Франк Лойд Райт. Така че не е изненадващо, че е избрал някои впечатляващи домове и ги е направил още по-впечатляващи със своето време, инвестиции и внимание към детайлите.

През годините актьорът и продуцент е притежавал резиденции в Холивуд, Южна Франция, Майорка, Ню Йорк и Ню Орлиънс, като според слуховете има имот в района на езерото Озаркс в родния му щат Мисури - макар че за съжаление на феновете в щата Шоу-Ме няма публични данни за това. По-долу сме събрали някои от най-известните къщи на Пит, някои от които той все още притежава - и продължава да разширява - и днес.

1994

Три години след като открадва екрана като харизматичен стопаджия в "Телма и Луиз", Пит плаща 1,7 млн. долара за имение в Лос Фелис, закупено директно от Касандра Питърсън, по-известна с алтер-егото си Елвира - Господарка на мрака. През следващите няколко години актьорът взима два съседни имота, за да разшири комплекса, а след това купува още два, след като се свързва с бившата си съпруга Анджелина Джоли през 2005 г. Според Variety многоетажният имот от 1,9 акра е струвал общо близо 5 млн. долара. Под негова собственост домът включва основна къща тип "Крафтсман" с площ 6 692 кв. м, голям открит плувен басейн, частен павилион за тенис и скейт парк, а в интервю за GQ през 2017 г. Пит нарича този дом "дом на детството" на децата си. (Съобщава се също, че там Джими Хендрикс е написал "May This Be Love".) Актьорът обяви дългогодишния си имот за 40 млн. долара в началото на 2023 г.; източник заяви пред списание People, че носителят на "Оскар" "търси нещо по-малко" в района на Лос Анджелис. Той го продава само два месеца по-късно, за 33 млн. долара, на петролната наследница Айлин Гети.

1998

След това Пит се обръща към немската архитектурна фирма Graft, за да построи дзен убежище в Холивуд Хилс.   Актьорът сам си служи с ролята на интериорен дизайнер за модернистичния оазис от камък и стъкло, като казва пред списанието за стил Flaunt в Лос Анджелис: "Научих, че трябва да се откажеш от много страхотни идеи в името на хармонията.". Апартаментът разполага със скрити рафтове и шкафове, за да се увеличи максимално съхранението и същевременно да се сведе до минимум безпорядъкът. Стените от слюдени камъни, боровият паркет и многото покривни прозорци помагат да се добави текстура и характер към девственото пространство. Изглежда, че Пит все още е собственик на този дом.


 2000

Малко след като се жени за Дженифър Анистън, Пит харчи 4 милиона долара за 11-акров ваканционен имот на брега на океана близо до Санта Барбара. Къщата, разположена в близост до държавния парк Гавиота, все още е негово притежание. Когато бяха заедно с Джоли, те го използваха като ваканционно убежище за себе си и децата, като яздеха коне и се забавляваха на плажа.

2001

Когато Анистън и Пит купуват основното си семейно жилище заедно, те избират впечатляващо имение с площ 11 173 кв. м, проектирано от Уолъс Неф. Двойката прекарва три години в обновяване на резиденцията във френски нормандски възрожденски стил, която първоначално е построена през 1934 г. за актьора Фредрик Марч и съпругата му Флорънс Елдридж. Подобренията включват отопляеми мраморни подове, бар с дървени подове от 200-годишен френски замък и чисто нова зала за прожекции. Когато двойката се разделя през 2005 г., те пускат имота на пазара и в крайна сметка го продават за 28 млн. долара през следващата година.

2005

След това Пит похарчва 8,4 млн. долара за ергенско жилище в средата на века в Малибу, разположено между държавния парк Пойнт Мугу и морето. Жилището с четири спални и четири бани разполагаше с три камини, тенис корт и достъп до частен залив, а площта му беше 4088 кв. м. Съобщава се, че любителят на архитектурата е похарчил милиони за ремонт на имота от 1962 г., преди да го обяви за продажба в началото на 2009 г. През 2011 г. колежката му Елън Дедженеръс го купува за 12 млн. долара, а година по-късно го обръща с печалба от 1 млн. долара.


2006


През следващата година Пит и Джоли купуват имот във Френския квартал на Ню Орлиънс, тъй като се съсредоточават върху благотворителната дейност в града след урагана Катрина. (През 2007 г. Пит основава фондация с нестопанска цел "Make It Right", за да помогне за възстановяването на жилищата в района, въпреки че тя е съпътствана от проблеми и противоречия). Те платиха 3,5 млн. долара за тухлената къща в традиционен стил с площ от 7650 кв. м, която първоначално е построена през 30-те години на XIX в. и се отличава с венецианска мазилка на стените, мраморни мантии по поръчка и оригинални корнизи. Вече разделената двойка я пуска на пазара и я продава десетилетие по-късно за 4,9 млн. долара.

2007

Пит и Джоли пускат корени в Ню Йорк с покупката на резиденция в известния хотел Waldorf Astoria. Макар да не е известно колко са платили за луксозното жилище, се говори, че хотелът е имал особено значение за тях като едно от първите места, на които са отседнали заедно като двойка. Не е ясно дали Пит или Джоли все още притежават този дом.

2011

През следващите няколко години двойката се насочва към международните недвижими имоти, като първо наема, а след това купува вила във френската провинция. Имението на стойност 60 млн. долара, наречено Chateau Miraval, включва както замък, така и винарна, последната от които двойката използва, за да създаде едноименна марка вино, известна най-вече с розето си. През 2014 г. Пит и Джоли дори завързаха възел на територията на имението. След раздялата им и последвалия развод обаче именно Пит поддържаше участието си в марката - в момента те са въвлечени в съдебно дело за това, че Джоли е продала своя дял. В края на 2021 г. актьорът започва да работи с френския продуцент Дамиен Кинтар за възстановяването на звукозаписно студио в имота.

2016

Докато Пит снима драмата "Съюзници от Втората световна война" на фона на слуховете за предстоящия му развод, той и Джоли според съобщенията плащат 3,9 млн. долара за частна вила в Майорка, Испания. За имота не се знае много, освен че е с площ от 9 687 кв. м и разполага с осем спални и плувен басейн с изглед към Балеарско море. Местните медии съобщават, че Пит и Джоли често са забелязвани заедно из града. Не е ясно дали Пит все още е собственик на този дом.

Същата година се съобщава, че семейство Джоли-Пит е наело къща с осем спални в Съри, Англия, по поречието на Темза, за 21 000 долара на месец, докато Пит е снимал филма "Z-та световна война", а Джоли е работила по хуманитарни проекти във Великобритания. жилището включва закрит басейн и фитнес зала - идеални предвид по-синьото време там. Планът беше кланът да живее там шест месеца, но двойката се раздели скоро след това.


2022

След това звездата от Ad Astra счупи рекорди с покупката на историческо бунгало на брега на морето в Кармел, Калифорния, за 40 милиона долара. Според The Wall Street Journal продажбата е една от най-скъпите сделки с недвижими имоти, сключени някога в района на Кармел - и вероятно има основателна причина за това. Къщата в занаятчийски стил е проектирана от Чарлз Съмнър Грийн, половината от влиятелната архитектурна фирма от 20-ти век "Грийн и Грийн" (той споделя фирмата с брат си Хенри). Наречена "Къщата на Д. Л. Джеймс" на името на американския писател, който поръчва проектирането ѝ през 1918 г. Уникалното имение е изградено от местен гранит и пясъчник и дори изглежда, че е вградено директно в скалата. Постройката е с площ от 3000 кв. м и включва библиотека на ниво сутерен и отделно крило за живеещ персонал. Мраморните детайли в интериора включват изображения на местната флора и фауна, издълбани в мрамора, което допълнително създава връзка между дома и непосредствената му среда.



2023

Малко след като петролната наследница Айлин Гети купи дългогодишната резиденция на Пит в Лос Фелис, Пит влезе в заглавията на вестниците, когато взе близката ѝ модерна къща от средата на миналия век за 5,5 милиона долара - значителен скок над сумата от 4,1 милиона долара, за която я купи през 2019 г. Известен като Steel House, домът с площ 2 000 кв. м е проектиран от по-малко известния архитект от средата на века Нийл М. Джонсън през 1960 г.


  Джонсън е бил вдъхновен от програмата Case Study и затова е създал тази конкретна резиденция с някои характерни елементи от онази епоха: включително правоъгълна линия на покрива, теракотени подове, гредови тавани и конзолни стрехи. Забавен факт: собственик преди Гети е бил не кой да е, а китаристът на Maroon 5 Джеймс Валънтайн, който придобива имота през 2007 г. Рокаджията работи с дизайнера Марк Хадауи, за да възстанови ретро детайлите на къщата, включително джакузи от червено дърво, свободно стояща сауна и камина, която отоплява дневната и трапезарията.


Източник: architecturaldigest.com


 


 


 




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл