Свързани новини

14.12.2011 12:36

Стотици изпратиха Велко Кънев

Видян 4920 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици близки, приятели, колеги и почитатели на Велко Кънев дойдоха в Народния театър Иван Вазов, за да поднесат цветя и изпратят един от най-обичаните български актьори в последния му път, предаде БГНЕС.


Артисти, режисьори, политици, студенти от НАТФИЗ, кинаджии и театрал казаха последно сбогом на Велко Кънев, който почина на 63-годишна възраст в неделя след тежко боледуване.


Сред присъстващите бе държавният глава Георги Първанов, министърът на културата Вежди Рашидов, Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Николай Волев, актьорите Георги Мамалев, Павел Попандов, с които в началото на 90-те Кънев създава групата НЛО, която прави и свое телевизионното предаване по БНТ.


Велко Кънев завършва ВИТИЗ през 1973 година. Той ще бъде запомнен с прекрасните си роли във филмите "Мъжки времена", "Оркестър без име", "Бон шанс, инспекторе!", "Да обичаш на инат" и много други. През 2008 година е поканен в Царете на комедията. През по-голяма част от творческата си кариера, Велко Кънев беше член на трупата на Народния театър "Иван Вазов", на чиято сцена изигра много и силни роли.


Дори и в последен стадий на болестта Велко Кънев не спирал да мисли за работа и пращал дълги есемеси на колегите и най-близките си приятели в театъра, пише Блиц. До последно актьорът не можел да се примири, че е изгубил гласа си и му се налагало да говори с апаратче. “Измъчваше се много, че не може да излезе пред публика, не можеше да се примири, че вече никога няма да може да бъде актьор”, разказват негови приятели.


До последно Велко Кънев ходил на вливания във Военна болница. Директорът на ВМА ген. Стоян Тонев успокоил наскоро близките на актьора, че се е закрепил, но дори и те били измъчени от постоянната борба със зловещата болест. Веднага щом научават вестта за кончината на актьора, всички в Народния театър изпадат в потрес. Ридаят всички – от директора до разпоредителките и салонния инспектор.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат