Магарето Холи е популярен редовен посетител на кръчмата. Снимка: Клода Килкойн/Reuters

Свързани новини

10.07.2023 13:24

Собственик на ирландски пъб възстановява бара от Баншите от Инишерин

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обстановката е мигновено позната. Има малко магаренце, което обича да се смесва с местните жители, кръчма с ниски стени и див крайбрежен пейзаж на остров Ахил, който се вижда през малък прозорец. Реалната версия на кръчмата JJ Devine от Баншите от Инишерин, изненадващия холивудски успех на Мартин Макдона от 2022 г., обаче се различава от екранното си изображение по редица начини.




Барът е разположен в обширна равнина от тучни полета в отдалечено село на около 100 км югоизточно от пустинната красота на Ахил. Магарето не е помощник на Падрайк (Колин Фарел), а местна красавица на име Холи. И, разбира се, гледката към океана е изрисувана с шаблон на прозореца.

"Видях филма и бях заинтригуван от бара", казва собственикът на JJ Devine, Люк Мий, на чаша бира Гинес. От другата страна на кръчмата местни музиканти забавляваха жителите на Килкерин, малко селце с две кръчми, изгубено в тесни пътища в графство Голуей.

"Сестра ми живее на Ахил" - каза Мий. "Затова й се обадих и я попитах дали знае какво се е случило с кръчмата след края на снимките, защото съпругът й би трябвало да е наясно, тъй като е работил в охраната на снимачната площадка."

"И познайте какво?" - каза той с пенеста усмивка. "Тя каза, че Том, съпругът ѝ, може да я има."


52-годишният Мий, който е собственик на няколко кръчми и автосервиз в региона, разполага с камион на остров Ахил в рамките на една седмица. Заедно с приятеля си Майкъл Кели го натоварват с трупа на един от най-известните барове в киното, който лежи на купчина в дъното на нивата на сестра му.

"Том ми каза: ако го искаш, просто го вземи от ръцете ми безплатно", казва Мий.

Кели, най-добрият приятел на Люк, пристигна на масата с бирата си. Към нас се присъединиха и местният политик Майкъл Конъли и друг клиент, Пат Дискин, с дълга брада и рибарска шапка.


Мъжете се надпреварваха да довършат историята за това как ресторант JJ Devine's се превръща в забележителна атракция на това сурово населено село в земеделското сърце на графство Голуей. Кръчмата е сглобена късно през нощта между февруари и юни от Мий и Кели под навеса в задния двор на заведението и магазина на Мий.


Източник: theguardian.com


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион