Смъртта на принцеса Даяна, заедно с нейния приятел Доди Ал-Файед, ще бъде отразена във финалната серия на Короната - трагедията e нещото, което преследва бащата на Доди, Мохамед Ал-Файед, до края на живота му.

Свързани новини

08.11.2023 11:37

Смъртта на Даяна и сина ми беше инцидент, няма заговор: Мохамед Ал-Файед

Видян 1943 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смъртта на принцеса Даяна, заедно с нейния приятел Доди Ал-Файед, ще бъде отразена във финалната серия на Короната - трагедията e нещото, което преследва бащата на Доди, Мохамед Ал-Файед, до края на живота му.

След като години наред беше „преследван“ от теории на конспирацията за смъртта на принцеса Даяна през 1997 г., Мохамед Ал-Файед най-накрая призна, че няма начин някой да е планирал нападение срещу принцесата на Уелс и неговия син Доди Ал-Файед, както всяко решение, взето преди тяхната трагична смърт е "в последния момент".




Бившият шеф на Harrods и собственик на Fulham FC от 1997 г. до 2013 г. беше една от най-известните фигури, подхранващи конспиративните теории за автомобилната катастрофа, при която загинаха Даяна и Доди, но след смъртта на Мохамед през август тази година журналистът Андрю Нийл твърди, че Мохамед веднъж казал, че никой не е знаел предварително, че в онази фатална нощ двойката ще пътува през Париж с кола.

Принцеса Даяна и Доди били отседнали в императорския апартамент на хотел The Ritz в Париж, но през последната им вечер в града Доди решил да заведе Даяна в личния си апартамент близо до Шанз-Елизе, за да избегнат папараците, които гъмжали около хотела.

След като взима решение в последната секунда да не остава в хотела, Доди иска разрешение от баща си да използва личната му охрана, за да помогне на него и Даяна да избягат от папараците през задния вход на The Ritz. Мохамед първоначално отхвърля искането му, но в крайна сметка се съгласява, което води до втория избор в последната минута, направен същата вечер.




След това, когато Доди и Даяна най-накрая са на път към апартамента на Доди, в последния момент е взето друго решение да се поеме по различен, от първоначално планирания, маршрут. Новият маршрут ги преведежда през тунел, където се случва фаталната катастрофа, но тъй като не било планирано предварително, Мохамед до смъртта си вярва, че е малко вероятно някой да "причаква" двойката.

Пишейки в Daily Mail, журналистът Андрю припомни: "Разбира се, Доди е, за съжаление, архитектът на собствената си смърт и на тази на Даяна. Решението да се напусне The Ritz не било взето до последната минута, както и заобиколният маршрут през тунела, за да се стигне до апартамента на Доди. Според собствените показания на Мохамед Ал-Файед пред мен, не е възможно някой да е дебнел, за да ги убие, тъй като никой не е знаел предварително какво ще направят или как ще го направят."




Бащата на Доди, Мохамед почина по-рано тази година на 94-годишна възраст и се смяташе, че е „преследван“ от конспиративни теории около смъртта на сина му и принцеса Даяна в продължение на 26 години. В разследването от 2008 г. за смъртта на принцеса Даяна Мохамед твърди, че Даяна е била убита, защото е била бременна с бебето на Доди по време на смъртта си и че двойката е планирала да обяви годежа си. Той каза в съда: „Аз съм единственият, на когото казаха“.

Аутопсията обаче установи, че Даяна не е бременна и приятелите й също твърдяха, че това не е възможно. Мохамед обвини редица хора и организации, че са замесени в предполагаемия заговор, включително бившия министър-председател Тони Блеър, сестрата на Даяна Сара Маккоркудейл и нейния съпруг Робърт Фелоуз, френските токсиколози, френските шофьори на линейката, шофьора на автомобила Анри Пол, двама бивши лондонски полицаи, тримата бодигардове и дори някои от най-близките приятели на Даяна.

Разследването установи, че Даяна и Доди са били "незаконно" убити при катастрофата, но не беше разкрит заговор. Отношенията на Мохамед с кралското семейство останаха влошени години наред, но леко се смекчиха, след като принц Уилям му подаде маслинова клонка и покани дъщерите му на мемориал за Даяна. Съобщава се, че през последните години той вярва, че смъртта на сина му и Даяна е нещастен случай.

Бившият изпълнителен директор на PR Честър Стърн - който представляваше милиардера Ал-Файед от 2001 до 2004 г. и остана негов близък приятел - каза: „Той се отказа от това, че това е пряк заговор, воден от принц Филип през последните години. Това предполага, че той тихо започва да приема, че всичко е било един инцидент."


Източник: Mirror



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния