Свързани новини

28.03.2010 18:04

Розовата Мерилин е фаворит на силните жени

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В средата на 50-те години на ХХ в. бащата на движението, наречено „поп арт”, казва, че всеки има право на своите 15 минути слава. Под “всеки” надали е имал предвид собственото си вдъхновение - Мерилин, защото веднага след нейната смърт той я увековечава в 10 впечатляващи картини в различна цветова гама. За тях и начина им на изпълнение се знае много. Само тези, които са ги виждали обаче, са усетили въздействието на Мерилин в различни цветове. Колоритните вариации могат да бъдат истинска наслада за ценителите, които имат око да я видят. Според специалистите много често именно различното усещане за Мерилин става повод милионерските семейства да изпадат в спорове кой цвят да изберат. За най-красива се смята Розовата Мерилин, поради което тя е и с най-висока цена. Произведенията на Уорхол днес са истинска находка и красят домовете на най-заможните хора в света, а останалите ежегодно наддават, за да ги притежават. Очевидно няма съпруг, който би отказал да подари на своята половинка едно подобно розово бижу с лика на холивудската легенда.


За вечния интерес към киноиконата най-достоверно свидетелстват световноизвестните аукциони на Christie’s, които се провеждат всяка година. Именно там се събира елитът, за да оцени изяществото на всичко, свързано с Мерилин, и да наддава милиони, за да притежава лика й. Факт е, че да си собственик на една такава картина, струва цяло състояние, но за истинските колекционери това е несравнимо удоволствие.


Притежанието на Мерилин освен въпрос на чест и висок социален статус, може да се окаже изключително разумна инвестиция. Картина от колекцията през 1962 г. се е продавала за 250 долара, а днес - за минимум 250 000 долара. Именно на търг преди година милионерът Ричърд Уайдман продаде своята Жълта Мерилин, закупена навремето за 250 долара, за над 15 милиона. Пак на аукциона на богатите през 2006 г. бе продадена и Оранжевата Мерилин на колосалната цена от 16 500 000 долара.


Благодарение на творци като Анди Уорхол принтове на  Мерилин могат да бъдат открити и на символична цена. Редица успешни марки избират името и лика й, с което стават фаворит сред нежния пол. За мащабите на България не е учудващо, че родната марка Мерилин стана тотален хит и всички дами я смятат за символ на истинската жена. За тези, които не могат да си позволят да дадат няколкостотин хиляди долара, е достатъчно, че духът й витае навсякъде около нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което