11.12.2008 10:05

Renesanz съживяват техно спомените на 13 декември

Видян 2567 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко след рекордно посетения фестивал Metamorphosis в Пловдив, агенция Renesanz подготвя подобаващ завършек на своята изключително успешна година. Последното за сезона голямо парти ще се проведе на 13 декември, събота, в столичната зала “Христо Ботев”. Подзаглавието на мероприятието “Techno Files” не е избрано случайно – това е и предишното име на Renesanz, което се бе превърнало в култ сред феновете във времената на ъндърграунда. За събитието са поканени някои от легендите в техно жанра – Speedy J (Холандия), The Advent (Англия), Cave (Норвегия), Ortin Cam (Белгия), както и сърбите Concrete DJz и англичанина Micromattic.


“Много хора си спомнят с носталгия за зората на техното. С това парти искаме да съживим спомените и първоначалното чувство, което ни накара да живеем с тази музика. Именно затова поканихме такива класически артисти, някои от които идват за първи път у нас. Подготвяме и специална тематична визия, която ще проследи историята на електронната култура в България”, споделят Balthazar & JackRock.


Хедлайнер на събитието ще бъде холандецът Speedy J, който подготвя специално 2-часово лайв изпъление за Techno Files. Той е емблематична фигура от близо 20 години, през които има повече от 100 издания за лейбъли като Warp, Novamute и Plus 8. Speedy J е и един от първите, направил техното популярно в световен мащаб още в началото на 90-те, заедно със своите добри приятели Richie Hawtin, Laurent Garnier и Aphex Twin. Последните няколко години има изключително плодотворна колаборация с Chris Liebing.


Втората легенда в лайнъпа е англичанинът Cisco Ferreira, познат повече като The Advent. Продуцент от 1986 г, неговият саунд е характерен и лесен за разпознаване, a през годините е работил със звезди като CJ Bolland, Derrick May и Jay Denham. Издал е десетки албуми, ремикси и сингли, които комбинират най-добрите елементи от техното, хауса и електрото. Той също ще свири на живо, представяйки и някои от най-модерните нови технологии.


Още нещо особено интересно за вечерта ще бъде съвместният лайв сет на Cave и Ortin Cam, който те представят само на избрани събития. Норвежецът Cave е едно от най-нашумелите имена напоследък, любимец на Carl Cox, а Ortin Cam е ярък представител на белгийската сцена и най-новото попълнение в лейбъла на Adam Beyer – Drumcode.


Renesanz са се погрижили да осигурят на своите фенове поредната незабравима нощ – в залата ще има 85 киловатово озвучаване, впечатляващо осветление, триизмерен цветен лазер и завладяваща визия на множество мултимедийни екрани. Билети (25 лв.) и випове (35 лв.) за Techno Files се продават в цялата страна в магазините на Germanos, М Свят, Usit Colours, Orange Center, Пикадили и Вестникарска Група България, както и в разпространителската мрежа на Eventim.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей