Принц Уилям и Кейт ще се присъединят към другите кралски особи за Коледа в Сандрингам

Свързани новини

15.12.2023 12:40

Принц Уилям и Кейт ще се хранят отделно на Коледа по кралски причини

Видян 3325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Принц Уилям и Кейт ще се присъединят към другите кралски особи за Коледа в Сандрингам, но поради традицията никога не могат да се насладят на закуска заедно на 25 декември - и не е ясно защо

Принц Уилям и Кейт винаги се хранят отделно на Коледа, според кралската традиция.

Членовете на семейството традиционно се събират в Sandringham House на 25 декември за празничен обяд - но преди тази закуска мъжете и жените са разделени. На Коледа кралските особи закусват в 9 сутринта, преди да присъстват на църковна служба в 11 часа сутринта в църквата "Св. Мария Магдалена". При завръщането им в селската резиденция, предадена на крал Чарлз III след смъртта на кралица Елизабет II, напитките преди обяд започват веднага.

Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди обясни, че дамите закусват в спалните си, докато мъжете се събират в трапезарията два часа преди да се отправят към църквата. Не е ясно защо, но това означава, че принцът и принцесата на Уелс, както и други кралски двойки, никога няма да ядат заедно.

Говорейки през 2017 г., няколко години преди смъртта на кралица Елизабет, г-н Макгрейди каза пред Daily Mail: „На Коледа дамите обикновено избират лека закуска от нарязани плодове, половин грейпфрут, препечен хляб и кафе, доставени в стаите им – Подносът на Кралицата се доставя точно в 9 сутринта.

„Междувременно членовете на кралското семейство слизат долу в трапезарията за обилна закуска в 8:30 сутринта с яйца, бекон и гъби, кисела риба и бъбреци на скара, за да ги подготвят за църковната служба в 11 сутринта в „Света Мария Магдалена“. Когато се върнат, направо започват с напитките преди обяд“, каза той.




Причината за раздялата не е напълно разбрана, но може да е да се даде възможност на жените да имат повече време да подготвят прическите и грима си за много фотографираната църковна служба. Храненето в стаите им ще позволи това. Г-н Макгрейди каза още: „Първият път, когато кралските членове се събират на Бъдни вечер, е за следобеден чай в 16:00 часа, често в богато украсения салон на Сандрингам под изящно боядисания таван.

„Това включва голяма торта, обикновено джинджифилова торта или пандишпан с мед и сметана; плодова торта би се сблъскала с коледната торта на следващия ден. Малки торти и кифлички се предлагат заедно с пръстени сандвичи (отстранени кори, сервирани на квадрати), пълни с шунка и английска горчица, сирене Sage Derby и пиле Branston Pickle или Coronation, с чаша чай Earl Grey."

Кралските особи също вечерят на Бъдни вечер и отварят подаръците си по немска традиция, наречена Heiligabend Bescherung. Друг елемент от кралската Коледа, който обаче остава неясен, е дали принц Хари и Меган ще присъстват на Сандрингам. Твърди се, че двойката е останала унизена, след като поканата им е била „оттеглена“, преди дори да бъдат изпратени.

Говореше се, че херцогът и херцогинята на Съсекс, заедно с децата си принц Арчи и принцеса Лилибет ще прекарат празничния сезон в Обединеното кралство тази година. Това щеше да е първият път, когато двойката прекара Коледа с кралското семейство от 2018 г. насам. Един кралски експерт обаче предположи, че бащата на Хари, крал Чарлз, може да е отменил поканата след издаването на експлозивната нова книга на Омид Скоби, Endgame.


Източник: Mirror



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,