Свързани новини

11.03.2013 17:15

Пак скандал за Евровизия

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов скандал се заформи около Евровизия. БНТ обяви, че изтегля от участие в конкурса песента „Кисмет” на Елица и Стунджи заради неуредени авторски права. Парчето бе избрано да представя България на финалите в Швеция.  Процедурата по избора бе прозрачна - участие взе жури от утвърдени музикални професионалисти, зрителите също гласуваха. Церемонията бе предавана пряко на 3 март в ефира на БНТ. Оказва се обаче, че националната медия не е могла да постигне договореност по отношение на авторските права, съобразно изискванията на международния конкурс, с единия от авторите на песента – Джонатан Тисей, музикант и продуцент от Аржентина.


От медията твърдят, че са били подведени от българския продуцент на песента „Кисмет”, който е потвърдил, че всички авторски права са уредени. Има подписана дори и декларация. Едва след избора на песента обаче става ясно, че Джонатан Тисей е съгласен парчето да участва в Евровизия 2013, само ако в нея се направят редица промени, за които вече няма технологично време. Съгласно изискванията на конкурса, до 18 март 2013г., БНТ трябва да предостави песента в окончателен аудио вариант, без възможност за други корекции.


Затова  БНТ решава на Евровизия 2013 България да участва с песента „Само шампиони”, която спечели вота на журито и беше втора в предпочитанията на зрителите. Ако се откаже от участие,  БНТ трябва да заплати неустойки. Елица Тодорова и Стоян Янкулов подкрепиха решението на медията и декларираха, че ще дадат всичко от себе си за достойното представяне на България.


Престижното състезание ще се проведе в Малмьо между 16  и 18 май, а Елица и Стунджи ще ударят тъпана във втория полуфинал. Двамата вече са участвали в конкурса през 2008 г., когато песента им "Вода" стигна петото място. Тогава всички я приеха за неофициален победител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева