На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия

Свързани новини

15.04.2024 12:04

Нов сериал разказва за тъмната страна на детската телевизия

Видян 1322 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новата документална поредица от четири части на Investigation Discovery “На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия” разкрива токсичната и опасна среда зад някои от най-емблематичните детски предавания от края на 90-те години на миналия век и началото на този. Поредицата се фокусира върху империята, изградена от Дан Шнайдер, която има неоспорима власт върху поп културата.


Сериали като „All That“ и „The Amanda Show“, наред с други, са изключително популярни сред децата по онова време и дефинират стила на забавление за цяло едно поколение. Но зад оптимистичното екранно присъствие заедно със съмнителни шеги и пресилени скечове, поредицата разкрива една коварна среда, изпълнена с тормоз, сексизъм, расизъм и динамика, неподходяща за непълнолетните звезди и екип.


“На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия” предлага безпрецедентен достъп до историите на ключови членове на актьорския състав и екип от популярния сериал на Шнайдер, излъчван по Nickelodeon, „All That“ , сред които Джовани Самюелс, Кайл Съливан, Брайън Хърн, Катрина Джонсън и режисьорът Върджил Фейбиан. Сценаристите Джени Килген и Кристи Стратън разказват за токсична и сексистка среда в стаята на сценариста на „The Amanda Show“, а Алекса Николас споделя какво е да бъдеш част от „Zoey 101“.


В документалната поредица взима участие и Марк Съмърс от популярното игрално шоу ”Double Dare“, както и актьори и членове от екипите на iCarly, Sam & Cat, Victorious и други.


Поредицата включва и емоционални свидетелства от родители, които се застъпват за децата си по време на снимачния процес. Четирите епизода на поредицата ще хвърлят светлина върху грубото, обидно и манипулативно поведение, което се развива в продължение на десетилетия. Интервютата, изтъкани от архивни кадри, някои дори неизлъчвани, сцени от предаванията и коментари в социалните медии, ще променят възприятието ни за много моменти от тези сериали, които първоначално може да са изглеждали глупави или безобидни, но сега носят мрачен оттенък.


Документалната поредица е режисирана от Мери Робъртсън и Ема Шварц и продуцирана от Maxine Productions и Sony Pictures Television – Nonfiction в сътрудничество с Business Insider.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот