Ник Нолти на 81

Свързани новини

09.02.2022 15:22

Направих много грешки и не се отказвам от тях: Ник Нолти на 81

Видян 3938 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„Направих много грешки и не се отказвам от тях. Понякога това е единственият начин да се научиш”, заявява непокорният Ник Нолти на 81 (8 февруари 1941)!

"Един от най-буйните и харизматични актьори в американското кино. Никълъс Кинг Нолти никога не е бил особено притеснен за репутацията си, не се е тревожил за общественото одобрение и с лекота е създавал роли, скандали, деца и заглавия за медиите. В началото е увлечен по спорта като баща си, но се отказва.


 


Започва актьорската си кариера през 60-те и до 35-годишната си възраст играе в разни театри, най-известният от които е легендарният Pasadena Playhouse в Пасадена, където за първи път се поставят новите пиеси на Тенеси Уилямс.


 


Когато през 1976 излиза сериалът „Богат, беден” по романа на Ъруин Шоу, неизвестният Ник Нолти се прочува с ролята на необуздания Том.



И Холивуд се отваря за него. Ник Нолти пробва таланта си в разни жанрове. „Бездната” (1977) е първият му филм за голям екран.



Играе забележително в „Улица консервна” (1981) по романа на Стайнбек. Ник Нолти много се надява Франсис Форд Копола да го покани за главната роля в „Апокалипсис сега”, но той предпочита Мартин Шийн. В „Кой ще спре дъжда” (1978) играе доста убедително фотокореспондента Ръсел Прайс - ветеран от Виетнамската война.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни