Свързани новини

23.04.2020 09:30

Направете промени в дома си по време на изолацията

Видян 1187 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Психологът Христина Колева, представител на социалната организация "Соник Старт", дава своите пет съвета за подкрепа у дома по време на изолацията. Построеният и подреден свят, който познаваме претърпява катарзис в развитието си. Всъщност в момента то е спряло. Ние спряхме. Единственото, което не може да си даде почивка това е времето. То минава и  изтича като вода от чешмата. Ден тридесети от въвеждането на извънредното положение. Чудото на търпението е онова, което ни помага да преодолеем тревогите си. Но трябва да признаем, че не винаги успяваме да овладеем емоциите си. Затова хората понякога прибягват до най-разпространеното решение на проблема – нарушават правилата със завидна увереност. Затова е необходимо да преосмислим виждането за настоящата ситуация и вместо да правим грешки, да се съсредоточим върху светлата част на съзнанието ни, която позволява по-лесното приемане и преодоляване на настоящата ситуация.


 


По този повод ви предлагаме няколко лесни и приятни психологически начина да освободите мислите си, защото точно те определя битието. Отделете време за спорт. Домашният фитнес е един много добър метод за намаляване на напрежението. Заснемете кратко видео и го споделете с приятелите си в социалните мрежи. Независимо дали сте сами или с останалите членове на семейството си. Изкарайте от съзнанието си всичко лошо, което сте чули до момента за възникналата ситуация. Напишете го на един лист и започнете да драскате отгоре колкото можете по-бързо. Накъсайте го на много малки парченца и ги изхвърлете. По този начин човешкият мозък осъзнава, че ситуацията е преодолима. И това ще мине. Пресъздавайте различни емоции и атмосфера. Направете нещо вкусно и си спомнете последното семейно събиране. Позвънете на близките си и отпразнувайте от разстояние отново някой специален за вас момент. Защото колко често ви се отдава възможност да станете на 25г. за втори път?Направете промени в дома си. Вероятно не сте имали достатъчно време да преместите или да изхвърлите това, което отдавна не ви харесва. Включете всички членове на семейството си и ангажирайте вниманието си с това какво можете да промените.


 


Споделяйте идеи, проявете креативност и въображение. Ето и едно занимание насочено най-вече към децата. Направете си импровизиран къмпинг. Извадете спални чували и няколко фенерчета. Защото някои от най-силните спомени на децата са свързани с общите занимания между родител и дете. Предложението е за по-големи деца. Използвайте детето като „платно“. Помолете го да си затвори очите. На гърба на детето изпишете с пръст буква, която то да познае. Така можете да съставите няколко кратки и прости думи.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво