10.09.2012 17:54

Най-добрият бар в света е в България

Видян 1891 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варненското Graffiti Café с дизайнер Светослав Тодоров (Studio Mode) спечели в категория International - зона Europe, в която бе номинирано. Категоричният успех обаче бе фактът, че журито присъди на проекта „голямата награда” на Restaurant & Bar Design Awards във Великобритания. Българският проект победи всички барове, участвали в конкурса, а самият конкурс е единственият по рода си в света, посветен на дизайна в сферата на обслужването.

На бляскава церемония в Кралския институт на британските архитекти (Royal Institute of British Architects - RIBA) в Лондон бяха връчени наградите, а талантливият българин грабна не само приза за най-добър дизайн на бар за Европа, но и за целия свят!

Престижните награди се връчват веднъж годишно, като в надпреварата за 2012 година участваха над 620 дизайнерски проекта за барове и ресторанта от повече от 60 страни по целият свят. Тази година дизайнерските проекти на кандидатите включваха барове и ресторанти, интегрирани в разнообразна среда – хотели, бизнес, индустрия, транспорт, спорт и забавление, здравеопазване, образование, авиация, круизи и специализирани пространства за fine dining.

Ежегодно в конкурса участват архитекти, дизайнери, собственици на барове и ресторанти, които представят смели решения в дизайна, свързан с обектите, в които прекарваме времето си приятно.

Studio Mode спечели наградата и световното признание на „големите” в отрасъла с иновативния и необикновен дизайнерски проект на Graffiti Café – част от хотел-галерия Графит, построен върху основите на Центъра за съвременно изкуство в сърцето на Варна. Обектът напълно запазва традицията на мястото – да обединява в себе си различните стилове и послания на изкуството и културата. Хотел-галерия Графит e уникален бутиков хотел без аналог, който разкрива своите характер, атмосфера и стил чрез концептуалния пачуърк от идеите на четирима български архитекти и дизайнери, създали всеки един от различните му етажи, носител е на престижната награда „Сграда на годината” за 2011 и е номиниран за „Най-добър хотел на България” за 2012 в конкурса за Световните туристически награди, чието гласуване приключва до дни.

Дизайнерската работа на българите по Graffiti Café се оценяваше от международно жури, включващо световно признати професионалисти, всеки в своята област:

Алберто Алези (Собственик, Alessi), Джулиус Уидеман (Редактор на издателство Taschen), Стивън Бой (Главен архитект, Carnival Shipbuilding), Джо Фери (Старши дизайнер VP, IHG), Лий Халман (Главен дизайнер, Candy & Candy), Мат Търнър (Редактор, Sleeper), Джей Хънт (CCO, Channel 4), Хай Джун (Редактор, Frame China) и Уилям Ръсел (Главен партньор, Pentagram).



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион